Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»

ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ: «Η ενότητα ασφαλώς και δε διασφαλίζεται με ευχολόγια αλλά με καθαρές πολιτικές επιλογές. Τα ερωτήματα που τίθενται πλέον μετά το "όχι" των Ελληνοκυπρίων είναι πολλά. Και σε αυτά καλείται να απαντήσει και η ελληνική κυβέρνηση. Τι θα πράξει η Ελλάδα, προκειμένου να αποκρούσει κινήσεις, οι οποίες θα εκλαμβάνονται ως άρση του εμπάργκο στη Βόρεια Κύπρο; Θα επιλέξει η κυβέρνηση την πολιτική του βέτο;» (Του Π. Τσούτσια στο «Εθνος»).

Η ΝΑΤΟΠΟΙΗΣΗ: «Ανεξάρτητα όμως από τον διεθνή παράγοντα, η δική μας πλευρά θα πρέπει να αναγάγει το ζήτημα της ασφάλειας μέσω ΝΑΤΟ ως κυρίαρχο και ως εκ των ων ουκ άνευ. Με μια σωστή διαχείριση το λιγότερο που μπορούμε να πετύχουμε είναι να φέρουμε την Τουρκία σε αδιέξοδο» (Του Μ. Λ. Ευρυβιάδη στα «Νέα»).

ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ: «Στη διεθνή πολιτική, εκτός των ΗΠΑ και της Βρετανίας, είναι ισχυρά και τα ετερόκλητα συμφέροντα της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Κίνας και των Παπούα της Ινδονησίας...

...Στη διεθνή πολιτική είναι προτιμότερο να σε φοβούνται παρά να σε έχουν του χεριού. Οι του χεριού είναι καρπαζοεισπράχτορες της Ιστορίας. Ακριβώς όπως και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Σε σέβονται μόνο όταν σέβεσαι τον εαυτό σου» (Του Γ. Σ. Παπαδόπουλου στην «Ελευθεροτυπία»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ