Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Διευρύνθηκε το χάσμα φτωχών - πλουσίων

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Οι Βρετανοί εξακολουθούν να διανύουν τη «χρυσή εποχή» της πολιτικής διακυβέρνησης των «νέων Εργατικών», εμπνεύσεως και εκτελέσεως Τόνι Μπλερ και απολαμβάνουν τα προνόμια, όπως το να βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, το υγειονομικό σύστημα να διαλύεται, και άλλα ωραία που μάλλον έπονται.

Το τελευταίο που επιβεβαιώνεται επισήμως, είναι ότι αυξήθηκαν οι εισοδηματικές ανισότητες στη Βρετανία μετά από τα δύο πρώτα χρόνια παραμονής στην εξουσία των Εργατικών από την 1η Μάη του 1997, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα η βρετανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι στο διάστημα 1995-96 και 1998-99, κατεγράφη μια μικρή άνοδος των ανισοτήτων στα εισοδήματα, που υπολογίζεται από τη διαφορά του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού από το φτωχότερο 20%. Η βρετανική Στατιστική Υπηρεσία πάντως, δε δίνει ούτε συγκεκριμένα στοιχεία αλλά ούτε και εξηγήσεις για την αποτυχία των Εργατικών να μειώσουν την εισοδηματική ανισότητα, τονίζοντας κάπως αόριστα... ότι «γενικά, η ανισότητα τείνει να αυξάνει σε διαστήματα όπου παρατηρείται ραγδαία αύξηση των πραγματικών μισθών»!

Εντούτοις, σύμφωνα με την «Ντέιλι Τέλεγκραφ», τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξαν ότι ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ είχε μεγαλύτερη επιτυχία στο έργο του περιορισμού της ανισότητας των μισθών απ' ό,τι ο Τόνι Μπλερ στα δύο πρώτα χρόνια της πρωθυπουργίας του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ