Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Απρίλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7648

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ
Δριμύ ΚΑΤΗΓΟΡΩ στην παγκοσμιοποίηση

«Απαιτείται μια άλλη Νυρεμβέργη για να δικαστεί η οικονομική τάξη που μας έχει επιβληθεί και η οποία κάθε τετραετία σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από την πείνα ή τις αρρώστιες, που μπορούν και να προληφθούν και να γιατρευτούν, από το σύνολο των νεκρών στα έξι χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», υπογράμμισε ο Φιντέλ Κάστρο, μιλώντας στη Σύνοδο, που πραγματοποιείται τις μέρες αυτές στην Αβάνα, με θέμα τη διαβόητη παγκοσμιοποίηση και απευθύνοντας ένα δριμύτατο «κατηγορώ» ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην απάνθρωπη νέα τάξη πραγμάτων.

«Είτε είμαστε ενωμένοι και εγκαθιδρύουμε μια στενή συνεργασία, είτε πεθαίνουμε», τόνισε ο ηγέτης της Κούβας, στους εκπροσώπους των 122 χωρών, που συμμετέχουν στη Σύνοδο, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 42 πρωθυπουργοί και Πρόεδροι των χωρών τους.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Αμερικανοί εργαζόμενοι συγκλίνουν προς την Ουάσιγκτον, όπου θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, με αφορμή την εκεί σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Μαχητική καταδίκη του αυταρχισμού

Το σύνθημα «Με ρόπαλα και ΜΑΤ βαράτε τους εργάτες και στους Αμερικάνους κάνετε τις πλάτες», αντιλάλησε χτες, για αρκετή ώρα, στους δρόμους της Κατερίνης, όπου κομμουνιστές και προοδευτικοί αγωνιστές πραγματοποίησαν μαζική πορεία καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού.


ΣΕΛ.  6   -   7

Τα νέα τηλέφωνα του «Ριζοσπάστη»

Λόγω αλλαγής των τηλεφωνικών γραμμών, από σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο του «Ριζοσπάστη» θα απαντά στον αριθμό 6297.000 και το FAX στον αριθμό 6297999.



ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Μίνι «κραχ» με πτώση 5,29%

Νέα καθίζηση των τιμών στο σύνολο των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας σημειώθηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση. Η πτώση του Γενικού Δείκτη έφτασε κάποια στιγμή ακόμα και το -7,53% και τελικά έκλεισε με απώλειες 5,29%.


ΣΕΛ.  12
ΠΑΜΕ
Στη «μάχη» για ταξική Πρωτομαγιά

Δυναμικά ρίχνεται στην προσπάθεια για αγωνιστικό, ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Τη Δευτέρα, συγκαλείται σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, για την προετοιμασία των ταξικών Πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων και της κεντρικής συγκέντρωσης στις 7 του Μάη


ΣΕΛ.  11
ΚΕΔΚΕ
Και τοπικοί φόροι ενόψει;

Με την επιβολή νέων φόρων στους δημότες επιδιώκει η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) να «λύσει» το πραγματικά οξυμένο οικονομικό πρόβλημα των Δήμων της χώρας, το οποίο όμως δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική.


ΣΕΛ.  16
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Νέα αύξηση στα «φέσια» στην αγορά

Με ρυθμό 35 δισεκατομμύρια δραχμές το μήνα αυξάνονταν το πρώτο τρίμηνο του 2000 τα «φέσια» στην αγορά, ενώ στο ίδιο τρίμηνο οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων (κυρίως μικρομεσαίων) άγγιξαν τις 250, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών


ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ