Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Απρίλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7646

ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Κατέρρευσε η κατηγορία για ανθρωποκτονία

Status

Ενώ η στημένη και βαριά κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε βάρος του θύματος της κτηνώδους επίθεσης δεκάδων αστυνομικών, Ζ. Καρακίτσιου, κατέρρευσε σε λιγότερο από 24 ώρες, το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας ζητά να αποδοθούν ευθύνες για όσα έγιναν στην παραλία της Γρίτσας και στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης και το φιλειρηνικό κίνημα οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο το απόγευμα στην πλατεία της Κατερίνης.


ΣΕΛ.  6   -   7

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνέχεια ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ με άλλα πρόσωπα

Με μια ευρεία ανανέωση προσώπων στο νέο κυβερνητικό σχήμα και με τη συνέχιση της φραστικής συνθηματολογίας, περί κοινωνικού κράτους, κλπ., επιχειρούν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο Κ. Σημίτης να συντηρήσουν το προεκλογικό κλίμα των αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων και να κρύψουν τα πραγματικά, αντιλαϊκά σχέδια και επιδιώξεις της πολιτικής τους.

Ετσι, στην 43μελή νέα κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε χτες, συμμετέχουν 21 πρόσωπα, που δε συμμετείχαν στην αμέσως προηγούμενη, ενώ ισάριθμα περίπου μέλη της τελευταίας αποχαιρέτησαν το Υπουργικό Συμβούλιο. Κι ενώ η προχτεσινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ελληνική οικονομία, θύμιζε στην κυβέρνηση τις συμφωνημένες δεσμεύσεις της, για σφιχτή εισοδηματική πολιτική, νέα μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, γενίκευση της μερικής απασχόλησης, «εξυγίανση» των συστημάτων ασφάλισης και υγείας, καθώς και ταχύτατες ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, ο Κ. Σημίτης επανέλαβε, χτες, τα περί προώθησης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Γρηγοριάδης Κώστας


ΣΕΛ.  3

Σήμα κατατεθέν

Αυτό θα πει «ανανέωση», αυτό θα πει και «συνέχεια». Ολα συμπυκνωμένα στο πρόσωπο του κ. Θόδωρου Πάγκαλου. Ο εγγονός του δικτάτορα είναι από χτες υπουργός Πολιτισμού! Το ...άξιζε. Και ο κύριος Σημίτης ξέρει να αναγνωρίζει τις «αξίες». Γι' αυτό δεν πρέπει να έψαξε πολύ. Τη θέση την είχε «καπαρώσει» ο κ. Πάγκαλος εδώ και καιρό. Ετσι, ο άνθρωπος που παρέδωσε τον Οτσαλάν, ο άνθρωπος που απευθυνόταν στους εκπροσώπους του Πολιτισμού και της Τέχνης και τους αποκαλούσε «κουραμπιέδες» και «ψευτόμαγκες», ο άνθρωπος που μόλις προχτές ισχυριζόταν ότι το ΚΚΕ είναι άχρηστο κόμμα και διαπνέεται από τον «υψηλό» πολιτικό ...πολιτισμό της κομμουνιστοφαγίας, είναι από χτες ο εκλεκτός του πρωθυπουργού στο υπουργείο Πολιτισμού!

Σε τέτοια κυβέρνηση, με τέτοια πολιτική, ύφος και ήθος, τέτοιος υπουργός Πολιτισμού της αξίζει. Αλλωστε, εδώ και χρόνια, ο κ. Γιαννόπουλος έχει ανακηρύξει τον Θ. Πάγκαλο σε «υπαρχηγό» του. Να τον χαίρεται ο κ. Σημίτης. Είναι προφανές ότι το χτίσιμο «νέων Παρθενώνων» κατάπτωσης - όπως ακριβώς υπαγορεύει το «δεύτερο κύμα του εκσυγχρονισμού» - μόλις ξεκίνησε...



ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
Η θεσμική αναδιάρθρωση στο επίκεντρο

Ενώ οι «συστάσεις» της Κομισιόν, στην πρόσφατη έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, διαγράφουν στην πραγματικότητα τα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα, η Διακυβερνητική Διάσκεψη συνεχίζει τις εργασίες της, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ