Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Πραγματική ή κατασκευασμένη αφορμή;

Αρκετές φορές χτες ο Ντέρεκ Τσάπελ, εκπρόσωπος της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, επανέλαβε πως... διενεργείται έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών του προχτεσινού πνιγμού των δύο αλβανόπαιδων στον ποταμό Ικμπαρ της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Δεν είναι τυχαία η επιμονή του αξιωματούχου, καθώς το τραγικό γεγονός προβλήθηκε σαν η αφορμή που πυροδότησε την εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή.

Η είδηση προέκυψε προχτές το πρωί από κοσσοβάρικα αλβανικά ΜΜΕ που υποστήριζαν πως ο πνιγμός των δύο ή τριών Κοσσοβάρων Αλβανών, ηλικίας μάλλον εννιά και δώδεκα, ήταν συνέπεια του κυνηγητού που υπέστησαν από ομάδα Σέρβων εφήβων με σκυλιά, που εξαγριώθηκαν από τη φονική επίθεση κατά 19χρονου ομοεθνή τους.

Αξιωματούχοι της UNMIK επισήμως χτες αναγνώρισαν τον πνιγμό δύο αγοριών και πως αγνοείται η τύχη ενός ακόμη, ξεκαθαρίζοντας εντούτοις πως έως τώρα διαφαίνεται ψευδής η πληροφορία πως αιτία θανάτου στάθηκε το κυνηγητό τους από «Σέρβους με σκυλιά»... Να πρόκειται άραγε για μία ακόμη προβοκάτσια, όπως η διαβόητη σφαγή Κοσσοβάρων Αλβανών αμάχων στο Ράτσακ, που χρησιμοποιήθηκε ως το τελευταίο πρόσχημα για τις φονικούς ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς του '99;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ