Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
ΝΑΤΟική «ειρήνη»

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια από εκείνο το ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Πρόκειται για εκείνο, που σχεδίασε και εφάρμοσε η δημοκρατική εκδοχή των εκπροσώπων του πολυεθνικού κεφαλαίου των ΗΠΑ υπό την Προεδρία του Κλίντον. Πρόκειται, δηλαδή, για εκείνους, που σήμερα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση των Ρεπουμπλικάνων του Μπους για τον πόλεμο στο Ιράκ, όχι από φιλειρηνική διάθεση, αλλά γιατί προτιμούσαν άλλους στόχους (π.χ., η Μ. Ολμπράιτ δύο φορές έχει, ήδη, δημόσια δηλώσει πως προτιμούσε να είχε γίνει χτύπημα κατά της ΛΔ της Κορέας)...

Πρόκειται, επίσης, για εκείνο το έγκλημα, που αν και πρωταγωνίστησε ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ είχε από δίπλα του άμεσους συνενόχους -συμπαραστάτες όλους εκείνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που σήμερα κάποιοι θέλουν να τους εμφανίζουν σαν «ελπίδα αντίπαλου δέους». Αυτά, για να μην ξεχνάμε πως οι πόλεμοι γεννιούνται, επειδή οι ιμπεριαλιστές συγκρούονται για ξαναμοίρασμα σφαιρών επιρροής. Τα άλλα, περί «ατομικών δικαιωμάτων, ελευθεριών, δημοκρατίας, προστασίας μειονοτήτων.., κλπ.», είναι κούφια άλλοθι για να προχωρήσουν στο έγκλημα.

Στη Γιουγκοσλαβία προκάλεσαν τον πόλεμο, κατασκευάζοντας προβοκάτσιες, ψεύτικα γεγονότα, στημένες κατηγορίες. Εφτασαν στο σημείο, να παρουσιάζουν ακόμα και μεταμφιεσμένους σε Αλβανούς μειονοτικούς νεκρούς Σέρβους χωρικούς! Αγκάλιασαν και προστάτεψαν τους δολοφόνους του «UCK». Ανέδειξαν σε συνομιλητές και αργότερα σε «νηφάλιους μεγάλους ηγέτες» εκείνους, που πρόδωσαν την πατρίδα τους σε καιρό πολέμου. Ολα αυτά, για να έχουν την ευκαιρία να ισοπεδώσουν, στα καλά καθούμενα, μια χώρα ολόκληρη, να δολοφονήσουν αμάχους και μικρά παιδιά, να χρησιμοποιήσουν βόμβες διασποράς εκεί όπου συγκεντρώνονταν πλήθη κόσμου, για να έχουν περισσότερα θύματα...

Ολα αυτά, για να επιβάλουν τη ΝΑΤΟική «ειρήνη», με το λαό να έχει, στην κυριολεξία, το πιστόλι στον κρόταφο. Ολα αυτά, για να μπορούν αυτοί ανενόχλητοι να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, όσον αφορά στην ιμπεριαλιστική κυριαρχία στην περιοχή. Πρόκειται για εκείνη την «ειρήνη», που, για να επιβληθεί, η τότε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άνοιξε διάπλατες τις πόρτες της χώρας για να περάσουν τα στρατεύματα της μελλοντικής ΝΑΤΟικής κατοχής. Αυτό το έγκλημα θα τους βαραίνει μαζί με τις συνέπειές του. Πρόκειται για εκείνη την «ειρήνη», που ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε με όλες του τις δυνάμεις. Την επιβολή αυτής της ΝΑΤΟικής «ειρήνης», φυσικά, είχε χειροκροτήσει τότε ως αντιπολίτευση και το κόμμα της ΝΔ. Ολα αυτά οδήγησαν στην αποστολή των ελληνικών στρατευμάτων και στην ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Τα τωρινά γεγονότα, αργά ή γρήγορα, θα έρχονταν με τη μία ή την άλλη μορφή. Καμιά πραγματική λύση ειρήνης δεν μπορεί να δοθεί με το ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων να «διαιρεί για να βασιλεύει». Η κατάσταση δεν έπαψε ποτέ να είναι επικίνδυνη για ολόκληρη την περιοχή. Γι' αυτό πρέπει να αποχωρήσουν τώρα αμέσως όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική αποστολή έξω από τα σύνορα της χώρας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ