Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τα κρίσιμα ερωτήματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε, όχι και ξαφνική η ανάφλεξη στο Κοσσυφοπέδιο. Οι πάντες γνώριζαν, ότι το καζάνι κουφόβραζε και, μάλιστα, όλο και περισσότερο έντονα. Οι πάντες γνώριζαν, ότι η ΝΑΤΟική κατοχή της περιοχής κάθε άλλο παρά προσφέρει ακόμη και το παραμικρό στην άμβλυνση των έτσι κι αλλιώς οξυμένων προβλημάτων, μεταξύ Σέρβων και αλβανοφώνων Κοσσοβάρων. Για να μη μιλήσουμε, σχετικά με τα πολλαπλασιαζόμενα και οξυνόμενα συνεχώς οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της συντριπτικά μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του Κοσσυφοπεδίου, ή, για το πώς έφτασε να κυριαρχεί το μίσος ανάμεσα στις δυο εθνότητες των Κοσσοβάρων και τον εγκληματικό ρόλο των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και των υπολοίπων «μεγάλων δυνάμεων», στη διάρκεια της προηγούμενης δεκαπενταετίας, τον άδικο και απάνθρωπο ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας κλπ., κλπ.

Και, τέλος πάντων, τα κρίσιμα ερωτήματα δε βρίσκονται στον ξαφνικό ή όχι χαρακτήρα της ανάφλεξης, αλλά, εάν τα τελευταία γεγονότα είναι μόνο μια τυχαία «έκρηξη» ή όχι του, έτσι κι αλλιώς, ενεργού ηφαιστείου, που λέγεται Κοσσυφοπέδιο. Κι αν όχι, γιατί συμβαίνουν τη χρονική αυτή στιγμή, τι άλλο θα επακολουθήσει και ποιοι είναι οι στόχοι της όλης επιχείρησης;...

Πανάκριβα δικομματικά παιχνίδια

Ποια είναι η ουσία πίσω από τις τελευταίες κονταρομαχίες μελών της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ με αυτά της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα Ολυμπιακά έργα; Παραθέτουμε δύο δηλώσεις και πιστεύουμε ότι θα καταλάβετε:

«Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και μάλιστα μεγάλες σε ορισμένα έργα. Εκείνο, όμως, που έχει σημασία είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τελειώσουν τα έργα και να φτιάξουμε Ολυμπιακούς Αγώνες κατ' άριστον τρόπο, διότι δίνουμε εξετάσεις στην παγκόσμια κοινότητα» (χτεσινή δήλωση του νυν υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά).

«Οι τοποθετήσεις για καθυστερήσεις είναι η χαρά των εργολάβων, διότι θα ζητήσουν συμπληρωματικές συμβάσεις» (προχτεσινή δήλωση της τέως υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου).

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, δηλαδή, χαμένος είναι ο ελληνικός λαός που θα αναγκαστεί να πληρώσει ...και το «μάρμαρο» των καθυστερήσεων. Σαν να μην έφτανε το τεράστιο κόστος των 7,5 δισ. ευρώ (ή κατ' άλλους 10,5 δισ. ευρώ) που έφτασε ο λογαριασμός μέχρι τώρα, σημειώνοντας αλλεπάλληλες υπερβάσεις...

Περί πράξεων

Σε όλους όσοι σπεύδουν τις μέρες αυτές, εκμεταλλευόμενοι τις φρικτές εικόνες των τραυματιών και των «ξεκοιλιασμένων» από τις βομβιστικές επιθέσεις σε ισπανικά τρένα, να συμβάλουν στην καλλιέργεια κλίματος τρομοϋστερίας και τρομοφοβίας, να πείσουν αναγνώστες και τηλεθεατές ότι περιττεύουν τα ερωτήματα και οι αναζητήσεις, ότι χρειάζεται πράξη, γιατί ο εχθρός της τρομοκρατίας στέκει εμπρός μας, τρομακτικός και αδυσώπητος, τους δίνουμε την απάντηση που έδωσαν οι Ισπανοί. «Ο πόλεμος είναι δικός σου, τα θύματα είναι δικά μας», φώναζαν στον Αθνάρ οι χιλιάδες των διαδηλωτών και λίγο μετά εξέφρασαν και με την ψήφο τους την κατηγορηματική τους αντίθεση, τόσο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στο Ιράκ, όσο και στη συμπαράταξη της πρώην κυβέρνησής τους με τον Λευκό Οίκο.

Με πράξεις αντέδρασαν οι Ισπανοί, η μεγάλη τους πλειοψηφία τουλάχιστον. Το ίδιο έκαναν και κάνουν καθημερινά στη χώρα μας οι κομμουνιστές, πολλοί ακόμη αριστεροί και αγωνιστές, καταδικάζοντας τον «αντιτρομοκρατικό» πόλεμο των ΗΠΑ και τις όποιες «πλάτες» τούς έκαναν και κάνουν οι πρώην και νυν εγχώριοι κυβερνώντες, απαιτώντας την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από το Αφγανιστάν, το Κοσσυφοπέδιο και όποιες άλλες ξένες χώρες κλπ., κλπ.

Προφανώς, όμως, δεν εννοούν τέτοιες πράξεις οι προαναφερόμενοι αναλυτές και αρθρογράφοι. Αλλα θέλουν. Μέτρα προστασίας και ασφάλειας, όπως λένε. Με άλλα λόγια, ένταση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής, μεγαλύτερο περιορισμό των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Και, βέβαια, το λαό στη γωνία, φοβισμένο και τρομοκρατημένο...

Τα επιτακτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, άραγε, οι κυβερνώντες για να αποσύρουν ΤΩΡΑ και όχι την επόμενη βδομάδα το ελληνικό τάγμα που βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο; Η ελληνική κυβέρνηση ή το ΝΑΤΟ είναι, που θα αποφασίσει ποιο είναι το συμφέρον της χώρας;

Γιατί είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως καμιά σχέση δεν έχει με τα ελληνικά συμφέροντα η παρουσία στρατιωτικής δύναμης σ' αυτήν την περιοχή και μάλιστα στην παρούσα συγκυρία. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτή η δύναμη είναι υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ.

Και, φυσικά, σε κανέναν δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη οι εκρηκτικές εξελίξεις στην περιοχή, αφού, τόσο η κατάσταση, όσο και οι αντιθέσεις ήταν γνωστές. Οπως γνωστό είναι και το ποιοι και γιατί επιδιώκουν τέτοιου είδους αποσταθεροποιήσεις...

Οσο για κάποιους, που υποστηρίζουν ότι η ελληνική παρουσία στο Κόσσοβο θα μας εντάξει στην πλευρά των ΝΑΤΟικών «νικητών», που έχουν εγκαθιδρύσει το δικό τους καθεστώς, μάλλον δε θέλουν να δουν τι συμβαίνει σε περιοχές με ανάλογες καταστάσεις.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι λαοί είναι οι μόνοι «χαμένοι» και εμείς εδώ δε θα αποτελέσουμε εξαίρεση.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ...αποκαταστήσει τους δεσμούς του ΠΑΣΟΚ με τους εργαζόμενους και, μάλιστα, το ανακοίνωσε και πάλι χτες, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Και, βέβαια, κάθε λογικός άνθρωπος σκέπτεται πώς είναι δυνατό να μην του ...ήρθε αυτή η ιδέα επί τόσα χρόνια που βρίσκονταν στην κυβέρνηση Σημίτη και τη γέννησε τώρα που βρέθηκε στην αντιπολίτευση.

Οσο για τις υποσχέσεις ...αγώνα σε κάθε προσπάθεια περικοπής ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, μάλλον μόνο μειδιάματα μπορούν να προκαλέσουν.


Γρηγοριάδης Κώστας

Ιδιότυπο στρατιωτικό καθεστώς

Τα δείγματα γραφής για την αντιδραστική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η Ν. Δημοκρατία δόθηκαν με το καλημέρα ακόμα της ανάληψης του κυβερνητικού θώκου. Η πρόσκληση - αίτημα προς το ΝΑΤΟ να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων αποτελεί μια έμπρακτη κατάθεση της νομιμοφροσύνης της στην πολιτική και τους παγκόσμιους σχεδιασμούς των υπερατλαντικών «συμμάχων» και ιδιαίτερα στον αμερικανικό παράγοντα.

Ενα γιγαντιαίο ως προς την επιχειρησιακή του έκταση σχέδιο αναμένεται να ξεδιπλωθεί τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστές την πολεμική μηχανή του νούμερο ένα παγκόσμιου τρομοκράτη και των Αμερικανοβρετανών πρακτόρων, που θα αλωνίζουν τη χώρα στο όνομα της δήθεν πρόληψης τρομοκρατικών ενεργειών. Η προεργασία των προηγούμενων μηνών και η ωμή πλέον εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα θέματα της ασφάλειας, σηματοδοτούν αρνητικές εξελίξεις για το λαό της χώρας και τα δικαιώματά του που μπαίνουν σ? έναν σύγχρονο, περίτεχνα καλυμμένο γύψο.

Οι εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα το ΚΚΕ. Γίνεται ολοένα και πιο καθαρό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν το όχημα και μόνο για να επιβληθεί στην Ελλάδα ένα ιδιότυπο στρατιωτικό καθεστώς κατοχής τις μέρες της διεξαγωγής τους. Ενώ διατάξεις του θα παραμείνουν και μετά το τέλος των αγώνων και θα στοχεύουν κατ' ευθείαν τον «εσωτερικό εχθρό», το λαϊκό κίνημα. Παράλληλα, μέσα στο γενικότερο κλίμα της τρομοϋστερίας, που εντείνεται και στην Ελλάδα, η παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα μας θα νομιμοποιήσει, για πρώτη φορά στην ιστορία, την επέμβαση του στρατιωτικού μηχανισμού σε χώρα - μέλος της «Συμμαχίας» για προληπτικούς λόγους ασφάλειας. Δημιουργείται έτσι ένα προηγούμενο, σύμφωνα με το οποίο η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα είναι σε θέση κατά το δοκούν να «προσκαλεί» το ΝΑΤΟ σε επέμβαση, στο όνομα της διασφάλισης των συμφερόντων που εξυπηρετεί, με ή χωρίς προσχήματα.

Το γεγονός ότι η απόφαση για τη ΝΑΤΟική «συνδρομή» στην ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων είχε ήδη ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενισχύει τη θέση του ΚΚΕ ότι σε ζητήματα στρατηγικών επιλογών τα κόμματα του δικομματισμού διαθέτουν σιαμαίες πολιτικές. Μπορεί μετά ή και καθ' οδόν προς τους Αγώνες να ξεσπάσει ο δημαγωγικός καυγάς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη διαχειριστική πλευρά τους, όπως οι ευθύνες για τις καθυστερήσεις στα έργα και το υπέρογκο κόστος τους. Κανένα, ωστόσο, από τα δυο κόμματα δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τα ιερά και τα όσια που διακυβεύονται σ' αυτούς τους Αγώνες, με κυρίαρχο το ζήτημα της περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων.

Απάντηση στο ζοφερό κλίμα που διαμορφώνεται ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις δεν μπορεί να δώσει άλλος πέρα από τον ίδιο το λαϊκό παράγοντα. Από τη μαχητικότητα του κινήματος και τη ριζοσπαστικοποίησή του τα επόμενα χρόνια θα κριθεί το κατά πόσο τα κυρίαρχα δικαιώματα, κατακτημένα με αίμα και αγώνες, θα συνεχίσουν να υπάρχουν ή αν τελικά θα συνθλιβούν κάτω από τις ορέξεις των ντόπιων και ξένων εκφραστών του κεφαλαίου. Πλάι λοιπόν στα άλλα αντιπολεμικά -αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα οι εργαζόμενοι της χώρας μας οφείλουν να ανοίξουν μέτωπο και κατά της προωθούμενης «εσωτερικής κατοχής» από το εγκληματικό ΝΑΤΟ, στο όνομα της ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων...


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ.

Δυναμώνει η ανησυχία

Γρηγοριάδης Κώστας

Περισσότερο ενίσχυσε, παρά άμβλυνε, τα αισθήματα ανησυχίας και ανασφάλειας της ελληνικής κοινής γνώμης η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συμπέρασμα αυτό δεν προκύπτει μόνον από την καθημερινή πραγματικότητα. Ούτε μόνον από τις πολύμορφες και από διάφορες αφετηρίες και πλευρές, περισσότερο ή λιγότερο εύλογες, ενστάσεις, επιφυλάξεις και αντιρρήσεις. Προκύπτει και από τη στάση της ίδιας της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη επιχειρεί, πλέον, να υποβαθμίσει το όλο θέμα, παρουσιάζοντάς το ως μια υπόθεση περιθωριακής συνδρομής και τονίζοντας, σε όλους τους τόνους, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει τον πρώτο και καθοριστικό λόγο σε οποιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια. Λίγο-πολύ, όπως και όσο έκαναν κουμάντο οι Ελληνες διοικητές, τους οποίους είχε τοποθετήσει στις αμερικανικές βάσεις, που ...έφευγαν παραμένοντας, ο τότε πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ, απ' την πλευρά του, μετά τη συναινετική δήλωση του Γ. Παπανδρέου και τις αποκαλύψεις ότι είχε δρομολογήσει τις σχετικές εξελίξεις πολύ πριν τις εκλογές, επιχειρεί κι αυτό να ...αποσείσει τις ευθύνες του, υποστηρίζοντας ότι μπορούσαν κι έπρεπε να γίνουν όλα ...χωρίς επίσημες αποφάσεις και ανακοινώσεις! Με άλλα λόγια, να γίνονταν όλα ...στα κρυφά. Δηλαδή, όπως τα προετοίμαζαν...

Να 'στε σίγουροι ότι όσο περισσότερο εκφραστεί, συγκεκριμένα και πρακτικά, η λαϊκή αυτή ανησυχία, τόσο μειώνονται οι όποιοι κίνδυνοι και απειλές. Τα αυριανά αντιπολεμικά συλλαλητήρια, στα Προπύλαια της Αθήνας και σε πολλές ακόμη πόλεις, αποτελούν μια πρώτης τάξης ευκαιρία.

Μια επικίνδυνη απόφαση

Στα διεθνή θαλάσσια ύδατα η διενέργεια νηοψιών από πολεμικά πλοία είναι παράνομη και θεωρείται πολεμική ενέργεια. Αυτό λένε οι διεθνείς κανόνες. Και, όμως, προχτές, το Συμβούλιο των Μόνιμων Αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ, με πρόσχημα τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, αποφάσισε να επεκτείνει γενικώς όλες τις δραστηριότητές του στη λεκάνη της Μεσογείου, μετά από σχετικό αίτημα των ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας, ουσιαστικά, τη Μεσόγειο, ως ΝΑΤΟική λίμνη, όπου μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Και, προφανώς, στην απόφαση αυτή συμφώνησε και ο Ελληνας αντιπρόσωπος, δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δε γνωρίζουμε, αν οι εγχώριοι κυβερνώντες πιστεύουν πραγματικά, ότι η πολιτική αυτή και οι σχετικές ενέργειες είναι ωφέλιμες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής. Εάν, πάντως, πιστεύουν κάτι τέτοιο, αυταπατώνται και, μάλιστα, οικτρά. Οι ενέργειες αυτές αναγνωρίζουν και τυπικά τον επικυρίαρχο ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και, ταυτόχρονα, παραβιάζουν κατάφωρα διεθνείς κανόνες και νόμους, δημιουργούν το πρόσφορο έδαφος για πολύμορφους κινδύνους και απειλές και εγκλωβίζουν ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στον «αντιτρομοκρατικό» πόλεμο του Λευκού Οίκου.

Τα ίδια ακριβώς

«Θα επιδιωχτεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση μέσα από ειλικρινή διάλογο προκειμένου να κάνουμε πράξη το ισχυρό αίτημα των πολιτών για ισχυρή οικονομία με περισσότερες θέσεις δουλιάς, αλλά και μια ισχυρή κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης».

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Και τα είπε ο Κ. Καραμανλής. Τα ίδια ακριβώς θα 'λεγε και ο Γ. Παπανδρέου, εάν ήταν πρωθυπουργός. Τα ίδια ακριβώς έλεγε και ο Κ. Σημίτης, τόσα χρόνια τώρα. Το σημειώνουμε, γιατί και μόνον αυτό το γεγονός αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη, ότι η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή θα είναι εξίσου - τουλάχιστον - αντεργατική με αυτή της απελθούσας κυβέρνησης. Και ακόμη, γιατί τα περί συναίνεσης, κλπ., δε σημαίνουν τίποτε άλλο, παρά την υποταγή των εργαζομένων στο δήθεν ισχυρό αίτημα των πολιτών για ισχυρή οικονομία, δηλαδή, στην παραπέρα ισχυροποίηση της ολιγαρχίας και αύξηση των κερδών της. Αλλωστε, αυτό ακριβώς σήμαινε και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ...

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
ΝΑΤΟική «ειρήνη»

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια από εκείνο το ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Πρόκειται για εκείνο, που σχεδίασε και εφάρμοσε η δημοκρατική εκδοχή των εκπροσώπων του πολυεθνικού κεφαλαίου των ΗΠΑ υπό την Προεδρία του Κλίντον. Πρόκειται, δηλαδή, για εκείνους, που σήμερα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση των Ρεπουμπλικάνων του Μπους για τον πόλεμο στο Ιράκ, όχι από φιλειρηνική διάθεση, αλλά γιατί προτιμούσαν άλλους στόχους (π.χ., η Μ. Ολμπράιτ δύο φορές έχει, ήδη, δημόσια δηλώσει πως προτιμούσε να είχε γίνει χτύπημα κατά της ΛΔ της Κορέας)...

Πρόκειται, επίσης, για εκείνο το έγκλημα, που αν και πρωταγωνίστησε ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ είχε από δίπλα του άμεσους συνενόχους -συμπαραστάτες όλους εκείνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που σήμερα κάποιοι θέλουν να τους εμφανίζουν σαν «ελπίδα αντίπαλου δέους». Αυτά, για να μην ξεχνάμε πως οι πόλεμοι γεννιούνται, επειδή οι ιμπεριαλιστές συγκρούονται για ξαναμοίρασμα σφαιρών επιρροής. Τα άλλα, περί «ατομικών δικαιωμάτων, ελευθεριών, δημοκρατίας, προστασίας μειονοτήτων.., κλπ.», είναι κούφια άλλοθι για να προχωρήσουν στο έγκλημα.

Στη Γιουγκοσλαβία προκάλεσαν τον πόλεμο, κατασκευάζοντας προβοκάτσιες, ψεύτικα γεγονότα, στημένες κατηγορίες. Εφτασαν στο σημείο, να παρουσιάζουν ακόμα και μεταμφιεσμένους σε Αλβανούς μειονοτικούς νεκρούς Σέρβους χωρικούς! Αγκάλιασαν και προστάτεψαν τους δολοφόνους του «UCK». Ανέδειξαν σε συνομιλητές και αργότερα σε «νηφάλιους μεγάλους ηγέτες» εκείνους, που πρόδωσαν την πατρίδα τους σε καιρό πολέμου. Ολα αυτά, για να έχουν την ευκαιρία να ισοπεδώσουν, στα καλά καθούμενα, μια χώρα ολόκληρη, να δολοφονήσουν αμάχους και μικρά παιδιά, να χρησιμοποιήσουν βόμβες διασποράς εκεί όπου συγκεντρώνονταν πλήθη κόσμου, για να έχουν περισσότερα θύματα...

Ολα αυτά, για να επιβάλουν τη ΝΑΤΟική «ειρήνη», με το λαό να έχει, στην κυριολεξία, το πιστόλι στον κρόταφο. Ολα αυτά, για να μπορούν αυτοί ανενόχλητοι να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, όσον αφορά στην ιμπεριαλιστική κυριαρχία στην περιοχή. Πρόκειται για εκείνη την «ειρήνη», που, για να επιβληθεί, η τότε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άνοιξε διάπλατες τις πόρτες της χώρας για να περάσουν τα στρατεύματα της μελλοντικής ΝΑΤΟικής κατοχής. Αυτό το έγκλημα θα τους βαραίνει μαζί με τις συνέπειές του. Πρόκειται για εκείνη την «ειρήνη», που ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε με όλες του τις δυνάμεις. Την επιβολή αυτής της ΝΑΤΟικής «ειρήνης», φυσικά, είχε χειροκροτήσει τότε ως αντιπολίτευση και το κόμμα της ΝΔ. Ολα αυτά οδήγησαν στην αποστολή των ελληνικών στρατευμάτων και στην ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Τα τωρινά γεγονότα, αργά ή γρήγορα, θα έρχονταν με τη μία ή την άλλη μορφή. Καμιά πραγματική λύση ειρήνης δεν μπορεί να δοθεί με το ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων να «διαιρεί για να βασιλεύει». Η κατάσταση δεν έπαψε ποτέ να είναι επικίνδυνη για ολόκληρη την περιοχή. Γι' αυτό πρέπει να αποχωρήσουν τώρα αμέσως όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική αποστολή έξω από τα σύνορα της χώρας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ