Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Δεν υπάρχει λόγος ικανός να μας κρατήσει μακριά από τη δράση!

Τριάντα τέσσερις αγωνιστές από την περιοχή του Αμαρουσίου - που έχουν περάσει από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ - απευθύνουν πρόσκληση στους παλιούς τους συντρόφους για εκλογική στήριξη του ΚΚΕ

«Φτάνει πια, ώρα για δράση! Στηρίζουμε το ΚΚΕ, δίνουμε προοπτική στους αγώνες» σ' αυτές τις λίγες λέξεις συμπυκνώνουν τους λόγους της απόφασής τους να στηρίξουν έμπρακτα σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ 34 αγωνιστές από την περιοχή του Αμαρουσίου, που έχουν περάσει στο παρελθόν από τις γραμμές του ΚΚΕ και τις ΚΝΕ και που καλούν κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Οπως σημειώνουν στο κάλεσμα που υπογράφουν, όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στο πλευρό των κομμουνιστών στους αγώνες του μαζικού, λαϊκού, εργατικού κινήματος και τώρα σ' αυτή τη μάχη δηλώνουν παρόντες. Μια και σήμερα, υπογραμμίζουν, πολλοί περισσότεροι από χτες γνωρίζουν τι σημαίνει Μάαστριχτ, ΟΝΕ, ιδιωτικοποιήσεις, εξαγορές, συγχωνεύσεις, πολλοί περισσότεροι γνωρίζουν τι σημαίνουν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τι αντιπροσωπεύει η «αναμόρφωση» του ασφαλιστικού συστήματος, οι «μεταρρυθμίσεις» στην Παιδεία και στην ΤΑ, η «νέα τάξη πραγμάτων» και ο πόλεμος ενάντια στην «τρομοκρατία». Πολλοί περισσότεροι - σημειώνουν - γνωρίζουν το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, κατανοούν τον όρο «παγκοσμιοποίηση», βλέπουν την καταστροφή του περιβάλλοντος, την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου.

«Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί παρατηρητές» τονίζουν «ειδικά σήμερα που το ΚΚΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα για την πραγματοποίηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχιας». Για το λόγο αυτό «πήραμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε και να καλέσουμε όλους τους παλιούς συντρόφους μας στην περιοχή, να βρεθούμε και πάλι στους δρόμους του αγώνα», γιατί «πάντα πιστεύαμε στη δύναμη του αγώνα για να αλλάξει η ζωή όλων των εργαζομένων και δε μετανιώσαμε ποτέ. Η συμμετοχή σ' αυτό τον αγώνα, ήταν τα καλύτερά μας χρόνια, ήταν καθοριστική για τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, για τον τρόπο που σκεφτόμαστε, για το χαρακτήρα μας».

Καταλήγοντας σημειώνουν πως «οι όποιες διαφωνίες, οι λόγοι που οδήγησαν τον καθένα να αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση, δεν είναι ικανοί πια να μας κρατήσουν και σήμερα μακριά απ' αυτή. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας σε ορισμένα ζητήματα, όμως συμφωνούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα, ξεδιπλώνοντας τις καλύτερες εμπειρίες μας, με την πείρα, τις προτάσεις, την ενεργό συμμετοχή μας να συμβάλουμε σ' αυτές τις εκλογές στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, απαραίτητη προϋπόθεση για να δεχτεί πλήγμα ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία, για να δοθεί νέα πνοή στους αγώνες του λαού μας για την κοινωνική πρόοδο, για να γίνει πιο ορατή η προοπτική της συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία.

Να ξαναβρεθούμε, λοιπόν, στους συνεπείς ταξικούς φορείς του λαϊκού κινήματος, να πλαισιώσουμε τις επιτροπές εκλογικής στήριξης του ΚΚΕ, του Κόμματος της εργατικής τάξης της χώρας μας, που παρ' όλες τις πιθανές διαφωνίες ή επιφυλάξεις μας, αναγνωρίζουμε ότι 85 χρόνια τώρα διατηρεί αυτό τον πρωτοπόρο ρόλο στο κίνημα για τη χειραφέτηση του λαού μας».

Το κείμενο υπογράφουν:

1. Αγαπητού Αννα Λογίστρια

2. Βιτάκη Αριστέα Εκπαιδευτικός

3. Γκουβέρος Τάσος Υδραυλικός

4. Δονάτος Πασχάλης Εκπαιδευτικός

5. Ελαφρός Χριστόδουλος Βιοτέχνης

6. Καλυτερεμίδης Σωτήρης Ιδιωτικός Υπάλληλος

7. Καλυτερεμίδου Λίτσα Οικιακά

8. Κατσιγιάννης Ηλίας Βιοτέχνης

9. Κοσσιώρης Χρήστος Συνταξιούχος

10. Κοτζιά Αικατερίνη Νοικοκυρά

11. Κοτρότσου Μαρία Εκπαιδευτικός

12. Κουλουριώτης Θανάσης Εκπαιδευτικός - Συνδικαλιστής

13. Λέκκας Γιώργος Πολιτικός Μηχανικός - πρώην Αντιδήμαρχος

14. Λουμάκου Αφροδίτη Φαρμακοποιός

15. Λούτση Βιργινία Δημόσιος Υπάλληλος

16. Λούτσης Γιώργος Δημόσιος Υπάλληλος

17. Μάνος Σπύρος Εκπαιδευτικός - πρώην Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

18. Μαρτέκας Κώστας Συνταξιούχος

19. Μαρώλιας Δημήτρης Ιδιωτικός Υπάλληλος

20. Μαυρουδής Γιώργος Οικοδόμος

21. Μαυρουδής Γιώργος Φυσικός

22. Μιχελιουδάκη Μίκα Υπάλληλος ΕΛΤΑ

23. Μπαρκονίκος Χρήστος Συνδικαλιστής - Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ

24. Μπερσής Τάκης Βιοτέχνης

25. Ορφανέας Γιώργος Ιδιωτικός Υπάλληλος

26. Πατουλιά Μάρθα Λογίστρια

27. Ραυτόπουλος Κων/νος Οικονομολόγος

28. Ρούσσος Γιάννης Συνταξιούχος

29. Σιβισίδου Μαρία Συνταξιούχος

30. Σκούρτη Μαρία Εμπορος

31. Σωτηράκου Ευαγγελία Χημικός - Μηχανικός

32. Τσιακμάκης Δημήτρης Ελεύθερος Επαγγελματίας

33. Τσότσος Γιώργος Ιδιωτικός Υπάλληλος

34. Φόρτωμα Γεωργία Οικιακά


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ