Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
«Εφυγε» πρόωρα ο Νικήτας Ούντριας

Στα 54 χρόνια του «έφυγε» προχτές από τη ζωή - χτες έγινε η κηδεία του από τον Αγιο Θωμά στη Λάρισα - ο Νικήτας Ούντριας, ένας κομμουνιστής με βαθιά κι αταλάντευτη πίστη στα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού, ένας αγωνιστής στην υπηρεσία του λαού, ένας ακέραιος κι ευαίσθητος άνθρωπος, που έχαιρε της εκτίμησης και της αγάπης των συνανθρώπων του.

Εδωσε πολλές μάχες στη ζωή του ο Νικήτας και τις κέρδισε, αλλά έχασε τη μάχη με την ανίατη ασθένεια, που τον ταλαιπώρησε και, τελικά, τον κατέβαλε, απομακρύνοντάς τον τόσο πρόωρα από όλους εκείνους που τον αγάπησαν, που συνεργάστηκαν μαζί του, που είχαν τα ίδια όνειρα και οράματα μ' αυτόν. Ομως κι αυτή την άνιση και προδιαγραμμένη μάχη την έδωσε με αξιοπρέπεια, με καρτερικότητα και υπομονή, με θάρρος.

Χτες στην κηδεία του ήταν πολλοί που πήγαν για να τον κατευοδώσουν στο τελευταίο ταξίδι του. Οι συγγενείς και οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του, οι συναγωνιστές και οι σύντροφοί του. Στις ομιλίες τους ο Ζήσης Καραλιάγκος, μέλος της Αχτίδας Δημοσίου Λάρισας του ΚΚΕ και ο Γ. Σκόκας, γραμματέας του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, αναφέρθηκαν, με συγκινητικά λόγια, στη ζωή και τη δράση του Νικήτα, τονίζοντας την υποδειγματική κομμουνιστική ηθική του και το αγωνιστικό ήθος του.

Ο Νικήτας Ούντριας γεννήθηκε στην Τασκένδη της πρώην ΕΣΣΔ, από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες κι ήρθε στην πατρίδα το 1962. Ολοκλήρωσε το σχολείο και ρίχτηκε στη βιοπάλη. Δουλεύοντας ως μεταλλεργάτης στο εργοστάσιο ΕΞΑΛΚΟ αναδεικνύεται πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κι αργότερα προσλαμβάνεται υπάλληλος στο Δήμο Λάρισας, όπου δούλευε μέχρι το τελευταίο διάστημα. Αμέσως μετά την πτώση της χούντας το 1974, εκλέγεται Γραμματέας της ΚΝΕ στη Λάρισα - ήταν ο πρώτος στον νομό - και συνεχίζει τη δράση στο ΚΚΕ, στο οποίο και παρέμεινε αταλάντευτα πιστός και ενεργός, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στην κηδεία του παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μ' επικεφαλής τον Γραμματέα της Γ. Χώτο, της ΝΕ Λάρισας του Κόμματος, μ' επικεφαλής τον Γραμματέα της Τ. Τσιαπλέ, αντιπροσωπεία του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, καθώς και ο δήμαρχος Λάρισας, Κ. Τζανακούλης και σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Ν. Λάρισας, αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Συλλόγου Φαρμακοποιών, του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ κι άλλοι πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων και οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ