Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Ανακοινώθηκαν οι, ήδη, γνωστοί υποψήφιοι

Στην προσθήκη 21 νέων ονομάτων στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε χτες.

Πλέον, κενές θέσεις στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος έχουν μείνει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα καταρτιστεί από το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ επίσης υπάρχουν δυο κενές θέσεις στην Α` Περιφέρεια της Αθήνας και άλλη μια στην Α` Θεσσαλονίκης.

Στις νέες υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται εκείνες των Αλέκου Παπαδόπουλου και Σταύρου Μπένου, του Γιάννη Γρανίτσα και του δημοσιογράφου Νίκου Μεγγρέλη στη Β` Αθηνών, καθώς και της Αντζελας Γκερέκου στην Κέρκυρα, ενώ αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο της Β` Αθήνας ο Θόδωρος Κατσανέβας.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σκεπτικό της απόφασης του ΕΓ να μη συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Κατσανέβας, ανέφερε: «Τα όργανα του κινήματος που κάνουν τις σχετικές επιλογές έχουν δεδομένη δυνατότητα και δικά τους κριτήρια να επιλέγουν ή να μην επιλέγουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδίδεται μομφή σε κάποιον». Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, για την Α` Περιφέρεια Θεσσαλονίκης γίνεται προσπάθεια να πειστεί να είναι υποψήφιος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Κούδας.

Ανοιχτή η αλλαγή ονόματος στο ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου βρέθηκε χτες στο Λονδίνο, όπου και συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τ. Μπλερ, με τον οποίο συζήτησε για το Κυπριακό και την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, και να συζητήσω κατ' αρχήν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά από την επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου, Τάσου Παπαδόπουλου. Οπωσδήποτε, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τη βρετανική κυβέρνηση για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Συνεργαζόμαστε στενά για το ζήτημα αυτό και αναλύσαμε τις εξελίξεις και τις παραμέτρους».

Συγχρόνως, ο Γ. Παπανδρέου, για το θέμα των Μαρμάρων, δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω κουβέντες μαζί του για το ζήτημα, για την άποψή μας και τόνισα ότι είναι σημαντική η επίσκεψη και η συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού, κ. Βενιζέλου, με την ομόλογό του εδώ στη Βρετανία, τις επόμενες βδομάδες».

Εξάλλου ο Γ. Παπανδρέου, με δηλώσεις του από το Λονδίνο χτες, άφησε ανοιχτό το θέμα της αλλαγής του ονόματος του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε: «Δεν έχουμε μιλήσει για την αλλαγή του ονόματος, αλλά για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας, των θεσμικών λειτουργιών, του τρόπου συμμετοχής, το πώς θα ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις, τους μηχανισμούς, τα μικροκατεστημένα και τις γραφειοκρατίες. Ολα αυτά είναι πολύ πιο ουσιαστικά από την αλλαγή του ονόματος». Βέβαια, ο ίδιος φρόντισε να σημειώσει: «Αν η βάση το ζητήσει, αν τεθεί συμμετοχικά θα το δούμε, δεν υπάρχει όμως στην ατζέντα».

Σεβόμαστε τους θεσμούς

Εξάλλου, να συντηρήσουν το κλίμα της πόλωσης και της ανούσιας αντιπαράθεσης επιχείρησαν και χτες κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2005 και αν αυτή μπορεί να οδηγήσει εκ νέου στις κάλπες. Η προχτεσινή δήλωση του Α. Τσοχατζόπουλου ότι «σε ένα χρόνο θα έχουμε πάλι εκλογές», έδωσε εκ νέου «τροφή».

Πάντως, χτες, ο Χρ. Πρωτόπαππας, επιχειρώντας να δώσει διευκρινίσεις για τη δήλωση του Α. Τσοχατζόπουλου, δήλωσε: «Ο Α. Τσοχατζόπουλος δε μίλησε για πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, πως δηλαδή το ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει βουλευτικές εκλογές», και πρόσθεσε «πως στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ σέβεται τους θεσμούς και ανέκαθεν προέβαινε σε όλες τις συνεννοήσεις για την εκλογή ενός κατάλληλου Προέδρου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρατάει αποστάσεις...(2004-10-22 00:00:00.0)
Αναζητούν αντιπολιτευτική τακτική...(2004-03-17 00:00:00.0)
Στους ρυθμούς της ευρω-"ονοματολογίας"(1999-05-06 00:00:00.0)
"Ξαναμοιράζεται η τράπουλα" μετά τις δημοτικές(1998-10-06 00:00:00.0)
Κι άλλη διαθήκη από την Σ. Μινέικο(1997-04-19 00:00:00.0)
"Μήλον της Εριδος" ο Α. Παπανδρέου(1996-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ