Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.- Η οικονομία της Κίνας παρουσίασε ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ 9,1% το 2003, κατά τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, με τους οικονομολόγους να επισημαίνουν ως θετικά τη σημαντική αύξηση του εμπορίου, των ξένων επενδύσεων και των καταναλωτικών δαπανών. Ωστόσο, αναλυτές σημειώνουν την ανάγκη αντιμετώπισης της ανισοκατανεμόμενης ανάπτυξης στη χώρα.

TZAKAPTA.- Εκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην πόλη Γκρέσικ της ανατολικής Ιάβας προκάλεσε χτες αλυσιδωτές πυρκαγιές, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 67. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η αιτία της πυρκαγιάς αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα.

ΚΑΜΠΕΡΑ.- Συμβόλαια συνολικής αξίας 1,6 δισ. δολαρίων εξασφάλισαν στο Ιράκ εταιρίες από την Αυστραλία, ανακοίνωσε χτες ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου, Μαρκ Βέιλ. Μερίδιο στην πίτα εκμετάλλευσης του Ιράκ παίρνουν: Ο τεχνικός όμιλος ανοικοδόμησης πετρελαϊκών εγκαταστάσεων «Worley Groyp», η εταιρία εξαγωγής σιτηρών AWB, η εταιρία αγροτικών παραγωγικών προϊόντων SAGRIC, η εταιρία τεχνικής υποστήριξης δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος SMEC, η χρηματοπιστωτική εταιρία ΑΝΖ και η εταιρία τηλεπικοινωνιών MULTIMEDIA...

ΤΙΦΛΙΔΑ.- Εκτεταμένο μπλακ άουτ άφησε χωρίς ρεύμα χτες το πρωί την Τιφλίδα και άλλες περιοχές της Γεωργίας.

ΜΠΑΚΟΥ.- Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, δήλωσε ότι η χώρα του διατηρεί το δικαίωμα να λύσει τη διαμάχη για το Ναγκόρνο Καραμπάχ «με όλα τα μέσα που διαθέτει».

ΜΟΣΧΑ.- Ρωσικά στρατεύματα σκότωσαν 15 μέλη ομάδας ανταρτών σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν τελευταία στην Τσετσενία, ανακοίνωσαν χτες οι ομοσπονδιακές δυνάμεις.

ΡΩΜΗ.- «Ιταλο-ελληνο-ισπανικό άξονα» αναρχικών βλέπει η εφημερίδα «Ρεπούμπλικα», με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων, φυλακών και δικαστηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ