Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΪΤΗ
Αλλος ένας νεκρός διαδηλωτής...

ΠΟΡΤ - Ο - ΠΡΕΝΣ.-

Ενας δεκατριάχρονος μαθητής προστέθηκε στις 46 ψυχές, που ήδη είχαν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτέμβρη, κατά της οικονομικής εξαθλίωσης, της πείνας, του ολέθρου και απαιτώντας την παραίτηση του Προέδρου αυτής της χώρας της Καραϊβικής, της Αϊτής, Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και όπως τονίζει το Associated Press νέος γύρος βίαιων επεισοδίων ξέσπασε στη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης κατά του Αριστίντ και τη Δευτέρα, με την Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και να πυροβολεί στον αέρα για να διασπάσει το πλήθος των διαδηλωτών.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας, οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν από τους διαδηλωτές να αλλάξουν πορεία, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με κυβερνητικούς υποστηρικτές. Εκείνοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Των διαδηλώσεων ηγείται ο συνασπισμός δυνάμεων της αντιπολίτευσης Δημοκρατική Διακήρυξη, που κατηγορεί τον Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ για νοθεία στις εκλογές του 2000 και διαφθορά. Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστίντ - ο οποίος έχει εκτελέσει τα τρία έτη της πενταετούς θητείας του - προκήρυξε προσφάτως εκλογές εντός έξι μηνών, δίχως όμως να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ