Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με το όνομά τους

Καθώς ο Κ. Σημίτης ολοκλήρωνε το χτεσινό του διάγγελμα και ο κ. Παπανδρέου, βγαίνοντας από το Μαξίμου, προέβαινε στη ...δήλωση περί «αλλαγής» και «ανανέωσης», ο πολιτικός αναλυτής του CNN περιέγραφε την εξέλιξη στην Ελλάδα ως εξής: «Ο κ. Παπανδρέου είναι αρκετά ατλαντιστής με βάση τους ελληνικούς όρους»... Οσα δεν έχει κανένα λόγο να αποκρύπτει το CNN, μερικοί στην Ελλάδα κάνουν ότι τα ακούνε για πρώτη φορά. «Δε θυμούνται», για παράδειγμα, τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ότι υπαγορεύεται από τη «λογική η συμπαράταξη με τις ΗΠΑ» (στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής, στις 19/9/2001). Ούτε τον κ. Κ. Πάουελ, ο οποίος στις 3/10/2001 μιλούσε με πάθος για τη «θερμή και στενή σχέση» της χώρας του και του ιδίου με τον κ. Παπανδρέου...

***

Το επικοινωνιακό όργιο των ημερών δε στοχεύει να προκαλέσει αμνησία μόνο γύρω από τα θέματα, που έχουν καταγραφεί ως «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ». Στοχεύει να σύρει τον πολίτη στις κάλπες, αφού πρώτα επιβληθεί μια γενική αμνησία για την πρότερη θητεία του κ. Παπανδρέου στο δημόσιο βίο. Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν χρόνο να στέλνουν τους ρεπόρτερ τους να ξεροσταλιάζουν έξω από το Καστρί και να ασχολούνται με το «πότε μπήκε στο σπίτι ο Γιώργος» και το πότε «κουνήθηκαν οι γρίλιες στο σπίτι του Γιώργου». Δεν έχουν χρόνο για άλλα, όπως να μας υπενθυμίσουν τι έκανε ο κ. Παπανδρέου στο Ασφαλιστικό. `Η, μήπως, έλειπε τότε από την Ελλάδα;.. Ελειπε, μήπως, και την εποχή της απάτης του Χρηματιστηρίου; Οταν τα πετρέλαια ξεπουλιόνταν στον Λάτση και ο ΟΤΕ στους «επενδυτές», ήταν «αλλού» ο κ. Παπανδρέου; Οταν το ΠΑΣΟΚ των «μη προνομιούχων» ξεφούσκωνε τα λάστιχα των τρακτέρ των αγροτών και ξυλοκοπούσε τους συνταξιούχους, πάλι έλειπε ο κ. Παπανδρέου; Τους προϋπολογισμούς λιτότητας δεν τους ψηφίζει τόσα χρόνια ο κ. Παπανδρέου; Και για το κόμμα του, για το ΠΑΣΟΚ, που στελέχη του ξημεροβραδιάζονται στα «κότερα», δεν έχει ακούσει τίποτα;..

***

Η «παρθενογένεση» δεν υπάρχει. Ο κ. Παπανδρέου εδώ ήταν, όταν η Σούδα δινόταν στους Αμερικάνους. Εδώ ήταν, όταν στους εργαζόμενους δινόταν το «αντίδωρο» του ...ενός ευρώ. «Παρθενογένεση» δεν υπάρχει ούτε στις τακτικές υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου. Αυτό που ζούμε σήμερα, αυτό το μιντιακό πλυσταριό εγκεφάλων που έχει στηθεί από τους (εργολάβους, βιομήχανους, εφοπλιστές) ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, έχει, επίσης, παρελθόν. Φυσικά, σ' αυτές τις εκλογές, ξεπερνά κάθε προηγούμενο παραπλάνησης, εξαπάτησης, αποπροσανατολισμού, διαστρέβλωσης.

***

Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, δεν έχουν την πολυτέλεια του παθητικού αποδέκτη της δικομματικής απάτης. Μόλις προχτές, ο Χριστοδουλάκης δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι ΠΑΣΟΚ με Παπανδρέου σημαίνει την ίδια οικονομική πολιτική, όπως με Σημίτη. Μόλις πριν από δυο βδομάδες, ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ΝΔ σημαίνει επίσης λιτότητα, όπως επί ΠΑΣΟΚ. Δυο πολιτικά «τζάκια» (Παπανδρέου, Καραμανλής) διαγκωνίζονται ποιος θα υπηρετήσει από κυβερνητική θέση τα «τζάκια» της ολιγαρχίας. Ο λαός δεν έχει την πολυτέλεια να τους παράσχει άλλοθι. Απέναντι στα ονόματα των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο λαός μπορεί να αντιπαραθέσει στις εκλογές τα δικά του συμφέροντα. Που έχουν όνομα: ΚΚΕ.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ