Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εναρκτήριο λάκτισμα με το «Δρόμο Θυσίας»
  • Συνέντευξη Τύπου της ΕΔΥΕΘ
  • Συγκροτήθηκε πλατιά Οργανωτική Επιτροπή

Με το «Δρόμο Θυσίας», μια εκδήλωση αφιερωμένη στους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους αγωνιστές που σημάδεψαν με τη δράση τους το φιλειρηνικό - αντιπολεμικό κίνημα, δίνεται το Σάββατο 10 Γενάρη το εναρκτήριο λάκτισμα της Ολυμπιάδας Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 11 Γενάρη, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με συναυλία γνωστών καλλιτεχνών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις 6μμ στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Το μέχρι τώρα πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο οποίο κατέληξε η Οργανωτική Επιτροπή της Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΕΔΥΕΘ. Η πορεία του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το μνημείο του Ν. Νικηφορίδη στην πλατεία Ειρήνης των Συκεών και με ενδιάμεσο σταθμό το άγαλμα του αντιστασιακού αθλητή Ιβάνωφ στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Κολωνιάρη, θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στο κέντρο της πόλης. Στην καλλιτεχνική εκδήλωση της Κυριακής, εξάλλου, συμμετοχή έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει οι Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Ανθή Τατσιούλη, Ελένη Μιχαλοπούλου, Κώστας και Βασίλης Πρατσινάκης, Σωτήρης Μπαλάς, Αποστόλης Σωτηρούδης και Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή, ενώ ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός για νέες συμμετοχές.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε και η Οργανωτική Επιτροπή της Θεσσαλονίκης, η οποία θα καθορίσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το επόμενο πεντάμηνο, μέχρι και το Μάη, οπότε και θα ολοκληρωθεί η Ολυμπιάδα Ειρήνης. Στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και φορέων της πόλης, που όλο το προηγούμενο διάστημα πορεύτηκαν με την ΕΔΥΕΘ στους δρόμους του φιλειρηνικού - αντιπολεμικού αγώνα. Η 37μελής Οργανωτική Επιτροπή, η οποία παραμένει επίσης ανοιχτή, αποτελείται από τους:

Διονύση Ψωμιάδη, Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, Νίκο Χουρμουζιάδη, σκηνοθέτη, Σάββα Κοφίδη, πρώην ποδοσφαιριστή, Μπλάτεν Φορτούλα, πρώην ποδοσφαιριστή, Χάρη Παπαγεωργίου, πρώην μπασκετμπολίστα, Νομαρχιακό Σύμβουλο, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ, Χριστόδουλο Οικονομίδη, δήμαρχο Καλαμαριάς, Μιχάλη Μοσχονά, δήμαρχο Αγίου Παύλου, Χρήστο Μπουλιμπάτη, ΓΓ του Δήμου Αμπελοκήπων, Παντελή - Λάκη Τσάλη, διοικητικό παράγοντα του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, Βαγγέλη Γραμμένο, πρόεδρο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, Κώστα Λεβέντη, πρώην ποδοσφαιριστή, ΓΓ της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, Σάββα Σιδηρόπουλο, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, Χρήστο Μήτρακα, πρόεδρο του Συλλόγου «Μ. Αλέξανδρος '94» και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αθλητισμού ΑμΕΑ, Σωτήρη Γιάτση, καθηγητή ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, Νεοκλή Παπανικολάου, πρώην Βαλκανιονίκη στην κωπηλασία, Σίμο Παλτσανιτίδη, Παραολυμπιονίκη και πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Παραολυμπιονικών Ελλάδας, Δημήτρη Γουσίδη, δημοσιογράφο, Φωκίωνα Φουντουκίδη, δημοσιογράφο και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Β. Ελλάδας, Ευθύμη Ευθυμιάδη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Β. Ελλάδας, Κώστα Κατσιάβαλο, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Φώτη Γεωργιάδη, πρόεδρο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας Θεσσαλονίκης, Γιάννη Γκρανόπουλο, κοινωνιολόγο, Βασίλη Δήμου, μέλος του ΔΣ της Πολιτιστικής Εταιρείας «ΜΑΚΕΔΝΟΣ», Μανώλη Νικολαΐδη, πρόεδρο της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών - Βοηθών Ανελκυστήρων Β. Ελλάδας, Νίκο Μπάκα, πρόεδρο «Σμυρναϊκού» Βαθύλακκου, Γιάννη Κιουλπεκίδη, πρόεδρο «Ολυμπιακού» Λουδία, Παναγιώτη Βαϊράμη, πρόεδρο «Ατρόμητου» Πλαγιαρίου, Γιώργο Βούρτσα, αντιπρόεδρο της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής, Μιχάλη Σπυριδάκη, Νομαρχιακό Σύμβουλο και πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλη Λιάκο, Δ/ντή του Κέντρου Υγείας Θέρμης και αντιπρόεδρο της ΕΔΥΕΘ, Νίκο Ζώκα, ΓΓ της ΕΔΥΕΘ, Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, Μιχάλη Κωνσταντινίδη, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ, Γιάννη Πρώιο, ζωγράφο, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ, Μανώλη Ανδρουλιδάκη, τραγουδιστή, Αφροδίτη Καραμανλή, εικαστικό και Παναγιώτη Γεωργάκα, αναπληρωτή Δ/ντή ΕΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ