Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Αρχίζουν οι εκδηλώσεις με μεγάλη ειρηνοδρομία

Πραγματοποιείται στις 10 - 11 Γενάρη στη διαδρομή Δελφοί - Ολυμπία - Αθήνα

Με μια σειρά εκδηλώσεις ανοίγει το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Γενάρη η αυλαία της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2004, που διοργανώνεται από την ΕΕΔΥΕ, το ΠΣΕ και από δεκάδες ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις, πρώην Ολυμπιονίκες, φορείς και προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στις 9 Μάη.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ανοίγει με την ειρηνοδρομία ειρήνης ΔΕΛΦΟΙ - ΟΛΥΜΠΙΑ - ΑΘΗΝΑ, που θα πραγματοποιήσουν ειρηνοδρόμοι του Αθλητικού Συλλόγου ΑΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ Δυτικής Αττικής, καθώς και άλλοι ειρηνοδρόμοι από διάφορες περιοχές της χώρας και από τις περιοχές που θα διέλθει η ειρηνοδρομία.

Το πλήρες πρόγραμμα της ειρηνοδρομίας έχει ως εξής:

Σάββατο 10 Γενάρη

-- Ωρα 01.30 το πρωί: Αναχώρηση Ειρηνοδρόμων για Δελφούς από πλατεία Δαβάκη - Αιγάλεω.

-- Ωρα 05.00 το πρωί: Εκκίνηση διαδρομής από Δελφούς.

-- Ωρα 11.30 το πρωί. Εκδήλωση αφής της φλόγας από το χώρο της Ολυμπίας.

-- Ωρα 14.00 το μεσημέρι: Αφιξη Ειρηνοδρόμων στην Πάτρα (υποδοχή από την Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και άλλους φορείς στην πλατεία Τριών Συμμάχων).

-- Ωρα 21.30 το βράδυ: Αφιξη Ειρηνοδρόμων στον Πύργο (υποδοχή από Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας και άλλους φορείς).

-- Ωρα 22.30 το βράδυ: Αφιξη Ειρηνοδρόμων στην Ολυμπία.

Κυριακή 11 Γενάρη

-- Ωρα 06.30 το πρωί. Αφιξη Ειρηνοδρόμων στην Τρίπολη.

-- Ωρα 12.00 το μεσημέρι. Αφιξη Ειρηνοδρόμων στη Νεμέα (Πεδίον Αρεως).

-- Ωρα 15.00 το μεσημέρι. Αφιξη Ειρηνοδρόμων στα Ισθμια (υποδοχή από την Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Κορίνθου και άλλους φορείς).

-- Ωρα 17.00 το απόγευμα. Αφιξη Ειρηνοδρόμων στα Μέγαρα (υποδοχή από την Επιτροπή Ειρήνης Μεγάρων στην κεντρική πλατεία Μεγάρων).

-- Ωρα 19.00 το απόγευμα. Αφιξη Ειρηνοδρόμων στην Ελευσίνα (παλιό εργοστάσιο ελαιουργίας και υποδοχή από την Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας και άλλους μαζικούς φορείς).

-- Ωρα 20.30 το βράδυ. Αφιξη Ειρηνοδρόμων στο Χαϊδάρι (Παλατάκι), υποδοχή από Επιτροπές Ειρήνης των περιοχών Δυτικής Αττικής (Η εκδήλωση υποδοχής θα ξεκινήσει από τις 18.30 το απόγευμα).

-- Ωρα 21.30 το βράδυ. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑΣ στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Διονυσίου Αρεοπαγίτου).

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ολυμπιάδας Ειρήνης 2004 με τη διοργάνωση των πολύμορφων αυτών εκδηλώσεων (πολιτικών, πολιτιστικών, αθλητικών) από το Γενάρη έως το Μάη του 2004, φιλοδοξεί να αναδείξει τα ιδανικά του πολιτισμού, της φιλίας, της δημοκρατίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς. Η Οργανωτική Επιτροπή καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης και τους φορείς των περιοχών απ' όπου θα διέλθει η ειρηνοδρομία να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις υποδοχής των ειρηνοδρόμων, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα αντεπίθεσης και αισιοδοξίας ότι η μόνη «υπερδύναμη» είναι οι λαοί.

Η ΠΕΔΥΕ καλεί στο Παλατάκι

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καλεί το λαό της Αθήνας σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση υποδοχής των αθλητών της Ειρηνοδρομίας στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι την Κυριακή, 11 Γενάρη, στις 18.30 το απόγευμα. Για τη μετάβαση μπορούν να αξιοποιηθούν τα αστικά λεωφορεία της γραμμής Β15 (από το σταθμό του Μετρό στο Μεταξουργείο), καθώς και εκείνα που πηγαίνουν από την πλατεία Κουμουνδούρου (μέσω της Λεωφόρου Αθηνών) προς Ελευσίνα - Μάνδρα -Μαγούλα (κάθοδος στη στάση Παλατάκι).

  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Χολαργού, Αγ. Παρασκευής και Χαλανδρίου, δρομολογούν Πούλμαν για την υποδοχή των ειρηνοδρόμων στο «Παλατάκι», το οποίο θα ξεκινήσει στις 4.45 μ.μ από την πλατεία Δημοκρατίας στο Χολαργό, θα περάσει από την πλατεία Κύπρου, το τέρμα Λεωφορείων Χολαργού, ενώ στις 5.15 μ.μ. θα περάσει από την πλατεία της Αγ. Παρασκευής και στις 5.30 μ.μ. από την πλατεία Χαλανδρίου στον «Αγ. Νικόλαο».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ