Τρίτη 6 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Παραταξιάρχης»...«Ηγέτης παράταξης, όχι κομματάρχης! Αυτός είναι ο ρόλος που όλοι περιμένομε να διαδραματίσει στην πολιτική σκηνή ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς οι μετρήσεις Κοινής Γνώμης δείχνουν ότι κερδίζει την εμπιστοσύνη των προοδευτικών δυνάμεων. Το δεύτερο θετικό στοιχείο της πολιτικής προσωπικότητας του Γιώργου Παπανδρέου είναι -σε περίοδο ιδιαίτερα ακανθώδη- η δοκιμασμένη πια ικανότητά του σε πετυχημένους χειρισμούς εθνικών θεμάτων και διεθνών σχέσεων». (Στ. Ψυχάρης - ΒΗΜΑ)

Δύο η εξής μία: «Η αντιπαράθεση στο αρχηγικό επίπεδο θα γίνει μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους το έργο που επιτέλεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία μετείχε σε ευαίσθητο τομέα ευθύνης και να ζητήσει την έγκριση του εκλογικού σώματος για να συνεχίσει η δική του πλέον κυβέρνηση, το έργο αυτό, με τις όποιες αλλαγές προτείνει για το μέλλον. Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να αποκαλύψει επιτέλους, το πρόγραμμα του κόμματός του σε βασικούς τομείς όπως η Παιδεία και η Οικονομία, που αποτελούν το "βαρύ Πυροβολικό" της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης... Ετσι θα μπορέσει να κρίνει ο πολίτης ανάμεσα σε δύο πολιτικές και όχι μόνο σε δύο υποψηφίους πρωθυπουργούς». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

Το «στοίχημα»...«Είναι η πρώτη φορά που στη διάρκεια μιας πρωθυπουργικής θητείας δρομολογείται με "ομαλό και συντεταγμένο" τρόπο η διαδοχή και το πρόσωπο του διαδόχου φαίνεται να συγκεντρώνει ένα ευρύτατο ρεύμα αποδοχής. Το κρίσιμο στοίχημα για το κυβερνών κόμμα είναι να μετατρέψει αυτό το ρεύμα αποδοχής σε "ποτάμι εκλογικής νίκης" που θα επιτρέψει τη διεκδίκηση της εξουσίας για μία ακόμα τετραετία». (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ