Τρίτη 6 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης

Η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για τις επερχόμενες εκλογές πλησιάζει στο τέλος της. Η υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου δύο μέρες πριν μας αφήσει το 2003 δε σήμανε και την εγκατάλειψη των προσπαθειών από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ. Τη βδομάδα που ήδη τρέχει οι κομμουνιστές σ' όλη την Ελλάδα καλούνται να κάνουν τους τελευταίους «καλούς λογαριασμούς». Να μετρήσουν και να ξαναμετρήσουν πόσους και ποιους φίλους και γνωστούς έχουν «ξεχάσει» και να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους σ' όλους αυτούς. Να δουν και να συζητήσουν με όλους όσους έχουν υποσχεθεί να συναντήσουν αλλά το καθημερινό μεροδούλι-μεροφάι δεν τους άφησε ακόμη να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους. Να κουβεντιάσουν πάλι με τους φίλους τους που έχουν δεχτεί να διακινήσουν κουπόνια. Να εξαντλήσουν, δηλαδή, κάθε δυνατότητα ώστε το αποτέλεσμα της δουλιάς τους να είναι ακόμα πιο μεγάλο.

Οι Κομματικές Οργανώσεις ολοκληρώνουν μια μάχη που την έδωσαν με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Γι' αυτό, άλλωστε, την ολοκληρώνουν με επιτυχία. Εκατοντάδες ομιλίες, συσκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλιάς έγιναν αυτό το δίμηνο σ' όλη την Ελλάδα και έφεραν σε πολιτική επαφή τις δυνάμεις του Κόμματος με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, γυναίκες, απόμαχους της δουλιάς, νέους και νέες. Χιλιάδες ήταν αυτοί που για πρώτη φορά ήρθαν σε άμεση επαφή με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, γνώρισαν την αλήθεια τους και αναγνώρισαν σ' αυτές τις λύσεις που επιθυμούν να έχουν τα προβλήματά τους.

Ολη αυτή η δραστηριότητα αλλά και η ανταπόκριση με την οποία την υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι «φορτώνει» όλους τους κομμουνιστές, μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ - ιδιαίτερα μπροστά στην εκλογική μάχη - με αυξημένες υποχρεώσεις και καθήκοντα. Η πολιτική επαφή με τους εργαζόμενους χρειάζεται να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά. Η συζήτηση μαζί τους για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, στην οικονομία, στα δικαιώματά τους να γίνεται ει δυνατόν καθημερινά. Η οικονομική συμβολή των εργαζομένων στο Κόμμα της εργατικής τάξης - το Κόμμα τους - να είναι συχνή μια και τεράστια και συνεχώς αυξανόμενα είναι τα έξοδα που απαιτούνται.

Η Οικονομική Εξόρμηση ολοκληρώνεται, η Πολιτική Εξόρμηση, όμως, συνεχίζεται και εντείνεται. Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε σ' όλους τους εργαζόμενους, ακόμα και όσους δεν μπορέσαμε να πλησιάσουμε κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Εξόρμησης. Απευθυνόμαστε παντού, στον καθένα. Σε όσους αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ ένα συνεπή, αταλάντευτο σύμμαχο και υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, σε όσους επικροτούν και υιοθετούν την πολιτική του θέση και πρόταση, αλλά και σε όσους μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα μαζί του. Τους μεταφέρουμε τη θέση μας για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η ψήφος τους αλλά και την ανάγκη να ενισχύσουν και με τον οβολό τους το Κόμμα μας. Οι εκλογές είναι κοντά. Η Οικονομική Εξόρμηση είναι ήδη μια πρώτη κερδισμένη μάχη. Ας την ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο και ας τη χρησιμοποιήσουμε σαν αποτελεσματικό βατήρα που θα μας φέρει πιο κοντά σε ένα πετυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα και θα μας βοηθήσει να μπολιάσουμε το κίνημα με χιλιάδες νέους αγωνιστές.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ