Τρίτη 6 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Μεθόδευση απάτης η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Μηνύματα με δύο αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Από τη μία απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ακόμα και με πρόεδρο τον Γ. Παπανδρέου. Και από την άλλη σημείωσε ότι το ΔΗΚΚΙ παραμένει ανοιχτό σε συνεργασίες στη βάση πολιτικών προγραμμάτων, απαντώντας ουσιαστικά στα σενάρια συνεργασίας με τον Σ. Παπαθεμελή. Γεγονός, το οποίο έγινε φανερό, καθώς ο Δ. Τσοβόλας έκανε ειδική αναφορά, σημειώνοντας πως η «ορθοδοξία αποτελεί στοιχείο του πολιτισμού μας» για το ΔΗΚΚΙ.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ σημείωσε πως τους αφήνει παγερά αδιάφορους η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε τις προσπάθειες αυτές ως «απατηλές μεθοδεύσεις που έχουν στόχο τη διαιώνιση του δικομματικού συστήματος».

Κατήγγειλε ως «παπαγαλάκια του συστήματος» όσους διαδίδουν πως το ΔΗΚΚΙ θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα δήλωσε πως ακόμη και αν προσκληθεί σε συνάντηση από τον Γ. Παπανδρέου, δεν έχει κανέναν λόγο να ανταποκριθεί. Διευκρίνισε πως συνυπεύθυνα στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση είναι όλα τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και φυσικά και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Εξάλλου σημείωσε πως η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ υπαγορεύεται από τον ξένο παράγοντα (ΗΠΑ), εκδοτικά συγκροτήματα και οικονομικά συμφέροντα, στα οποία λογοδοτούν τόσο ο κ. Σημίτης όσο και ο κ. Παπανδρέου. Επίσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Κυπριακό. Σχολίασε πως δεν είναι τυχαία η επιστολή του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους, προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Και κατήγγειλε πως «ανοίγει ο δρόμος για να κλείσει το Κυπριακό με τον πιο ανέντιμο τρόπο». Τέλος σχετικά με την προοπτική συνεργασίας με τη «Δημοκρατική Αναγέννηση» του Στέλιου Παπαθεμελή, ο Δ. Τσοβόλας ανέφερε πως πρόθεση του κόμματός του είναι να προχωρήσει σε συγκεκριμένα διερευνητικά βήματα, διευκρινίζοντας πως ως τώρα δεν έχει γίνει κάποια συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών. Πάντως τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα δούμε να εκδηλώνονται συνεργασίες του ΔΗΚΚΙ με διάφορες κινήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ