Τρίτη 6 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ωράριο

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για το μεγάλο κεφάλαιο στο εμπόριο η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είναι μια διαρκής επιδίωξη. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, που βρίσκεται σε εξέλιξη μια εντατική προσπάθεια με στόχο ένα μεγάλο άλμα επέκτασης των εμπορικών αλυσίδων και των σούπερ μάρκετ, το ωράριο αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Μόλις οι μεγάλοι του χώρου ολοκληρώσουν τα επεκτατικά τους σχέδια και «λάβουν θέσεις», όταν το νέο σκηνικό θα απειλεί την ύπαρξη ενός διόλου ευκαταφρόνητου αριθμού μικρών εμπορικών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, τότε η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου θα μπορεί να σηματοδοτήσει πολύ μεγαλύτερες ανακατατάξεις.

Στο μεταξύ, δεν ξαφνιάζει η διαμαρτυρία μεγάλων εμπορικών αλυσίδων ότι μικρότερα εμπορικά σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας παραβίασαν το εορταστικό ωράριο λειτουργίας. Οχι βεβαίως επειδή αυτές οι αλυσίδες έχουν πρόβλημα με την παράταση του ωραρίου. Αλλά επειδή ακριβώς θέλουν αυτή την παράταση για όλους, θεσμοθετημένη και με «ίσους όρους». Τότε θα μπορούν να τσακίσουν οποιονδήποτε ανταγωνισμό μικρότερων επιχειρήσεων σε αυτό τον τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ