Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς εκλογική συμφωνία οι ΣΥΝωθούμενοι

Στη συνεδρίαση των εκπροσώπων των δυνάμεων που συμμετέχουν στο «Χώρο Διαλόγου», που θα γίνει στις αρχές της επόμενης βδομάδας, αναμένεται να δρομολογηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, γύρω από την εκλογική τους συνεργασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τίτλος του εκλογικού συνδυασμού, θα είναι «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», που θα συμπληρώνεται από το διακριτικό: «Ενωτικό Ψηφοδέλτιο». Φαίνεται ότι ο ΣΥΝ, θα πετύχει τελικά να διατηρήσει τη λέξη «Συνασπισμός» στο τίτλο του ψηφοδελτίου, που θα προκύψει από την εκλογική συνεργασία των δυνάμεων του «Χώρου», αντικαθιστώντας ουσιαστικά το σημερινό τίτλο του «Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας», με το γενικότερο που καλύπτει και τις... ανάγκες των υπόλοιπων δυνάμεων, προσθέτοντας το συνθετικό «Ριζοσπαστική Αριστερά».

Εκτός από τον τίτλο του εκλογικού σχήματος, φαίνεται ότι έχει καταληχτεί η υποψηφιότητα του επικεφαλής της ΑΚΟΑ Γ. Μπανιά στην Α' περιφέρεια της Αθήνας, καθώς επίσης και των μελών της ΚΕΔΑ Μ. Κοψίδη και Αν. Ντρέκου στις δυο μεγάλες περιφέρειες της Αθήνας. Προτάσεις για να θέσουν υποψηφιότητα στην Α' και Β' Αθήνας, έχουν γίνει συγχρόνως και στο Μ. Κωστόπουλο και Γ. Θεωνά, επίσης της ΚΕΔΑ, χωρίς ωστόσο και οι δυο να έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση που θα κρατήσουν.

Παράλληλα, το προήγουμενο Σάββατο, έγινε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, στην οποία συζητήθηκε η κατάρτιση των εκλογικών ψηφοδελτίων. Μέσα στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκαν, για μια ακόμα φορά, οι διαφωνίες στελεχών του κόμματος για τις εκλογικές συνεργασίες που προωθούνται. Τις εξελίξεις, πάντως, στο εσωτερικό του ΣΥΝ και κυρίως τη στάση που θα κρατήσει το ρεύμα των «ανανεωτικών» του κόμματος, θα καθορίσουν οι τελικές αποφάσεις που θα πάρουν οι «σύμμαχοι» στο «Χώρο Διαλόγου». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΝ, τα μέλη της να εξετάσουν κυρίως υποψηφιότητες στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας και να μην προχωρήσουν σχεδόν καθόλου σε συζήτηση γύρω από τις μεγάλες περιφέρειες της Αθήνας και του Πειραιά. Ολα τα ζητήματα, πάντως, που απασχολούν το ΣΥΝ ενόψει των εκλογών είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιανουαρίου.

Εξάλλου, το περασμένο Σάββατο, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΕΔΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η κίνηση «όλοι οι ομιλητές υποστήριξαν την άποψη ότι πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες και σήμερα και μετά τις εκλογές για την ανάγκη κοινής δράσης και συνεργασίας όλων των δυνάμεων της Αριστεράς». Σύμφωνα, πάντα με την ανακοίνωση, στη συνεδρίαση εκφράστηκαν και διατυπώθηκαν «ορισμένες επιφυλάξεις και αντιπροτάσεις κυρίως για ζητήματα ταχτικής» της κίνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κολεγιές αθώωσης του ΠΑΣΟΚ(2010-09-03 00:00:00.0)
Ούτε γάτα, ούτε ζημιά...(2006-03-21 00:00:00.0)
Θέσεις και υποψηφιότητες συζητά η ΚΠΕ(2004-09-24 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα τα νεότερα(2004-05-14 00:00:00.0)
Τακτικές διπροσωπίας(2002-09-13 00:00:00.0)
Προγραμματικό συνέδριο ενόψει(2002-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ