Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντεξε και θ' αντέχει πάντα

Το ΚΚΕ έκλεισε 85 χρόνια ζωής και δράσης. Και με τους αγώνες του έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα ελληνικά πράγματα και έχει γράψει «χρυσές σελίδες» στη νεότερη ιστορία μας.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει τιμήσει το όνομά του και το έχει κρατήσει σ' αντίθεση με τα αστικά που κάθε τόσο αλλάζουν τον τίτλο τους, για να ξεγελάνε το λαό.

Το ΚΚΕ άντεξε σε όλες τις λυσσαλέες διώξεις των αστικών κυβερνήσεων και των οργάνων των ιμπεριαλιστών. Αντεξε το «ιδιώνυμο» του Βενιζέλου. Αντεξε τη δικτατορία του Μεταξά και τις διώξεις του Μανιαδάκη. Αντεξε στην περίοδο της γερμανικής κατοχής και έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην Εθνική Αντίσταση, με τη δημιουργία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Αντεξε στην περίοδο των μαύρων χρόνων του μοναρχοφασισμού και στα Μακρονήσια.

Αντεξε την εφτάχρονη δικτατορία της χούντας των συνταγματαρχών. Και στις μέρες μας αντέχει την αντικομμουνιστική υστερία των ντόπιων και ξένων αντιδραστικών δυνάμεων και παλεύει δίπλα στην εργατιά και την αγροτιά μέσα και έξω από τη Βουλή κατά των επεμβάσεων των ισχυρών και για την εδραίωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Περήφανος για το ΚΚΕ στα γενέθλιά του, εύχομαι μακροζωία και όσο γίνεται πιο γρήγορα να έρθει στην εξουσία για το καλό του έθνους και του λαού.


Σταύρος ΚΑΛΦΙΩΤΗΣ
Οικονομολόγος -συγγραφέας, αντιστασιακός


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ