Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Τι μπρόκολα - τι λάχανα»!

Εχει μεγάλη «διεισδυτικότητα» ο Γιώργος Παπανδρέου στους ψηφοφόρους της ΝΔ... Πρόκειται για το νέο «εύρημα» των δημοσκοπήσεων, όπως λένε διάφορες εφημερίδες.

Φυσικά, οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτοί που παραγγέλνουν τις δημοσκοπήσεις, περισσότερο να κατευθύνουν τις εξελίξεις επιθυμούν, παρά να ενημερώσουν τον πολίτη ή τα κόμματα για τις τάσεις της κοινής γνώμης. Στην προκειμένη περίπτωση έχει τεθεί σε εφαρμογή του παιχνίδι που λέει: «Τώρα προωθούμε τον Γιώργο».

***

Ομως, επειδή οι μετέχοντες του παιχνιδιού φαίνεται να διακατέχονται από μια ανεξέλεγκτη πρεμούρα, πέφτουν σε λάθη. Γιατί αν το δουν ψυχραιμότερα, ακόμα κι ίδιοι θα ομολογήσουν πως το να διαφημίζουν ότι οι συντηρητικοί ψηφοφόροι αγαπούν τόσο πολύ τον Γ. Παπανδρέου, δεν είναι κάτι που καταγράφεται και στα πολύ «θετικά» του φέρελπι διαδόχου.

Με άλλα λόγια, αν ο «Γιωργάκης» εκφράζει με τέτοια πιστότητα μια πολιτική που στα μάτια του 52% των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι ίδια με εκείνη του κόμματός τους (της ΝΔ). Αν τον αισθάνονται σε τέτοιο βαθμό «πολιτικά συγγενή», με αποτέλεσμα ακόμα και να ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ, αν είχε αρχηγό τον Παπανδρέου, τότε...

... τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν ότι το νέο πλαστό «δίλημμα» που κατασκευάζεται (σ.σ.: το «Κωστάκης ή Γιωργάκης», δηλαδή), καθίσταται ευθέως συνώνυμο με κείνο το παλιότερο, που έχει καταγραφεί βαθιά στη συνείδηση του λαού ως εξής: «Τι μπρόκολα, τι λάχανα»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ