Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΙΕΡΙΑ
Γενικεύονται τα κρούσματα αυταρχισμού

Ανδρες της ασφάλειας επιχειρούν κατ' επανάληψη να παρεμποδίσουν τη δράση των κομμουνιστών

Νέο κρούσμα αυταρχισμού και τρομοκράτησης σε βάρος του ΚΚΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας, εκδηλώθηκε στην Πιερία. Ολοένα και πιο συχνά άνδρες της αστυνομίας και της ασφάλειας επιχειρούν να παρεμποδίσουν τη δράση των κομμουνιστών προφασιζόμενοι δήθεν καταγγελίες και ελέγχους στο πλαίσιο πρόληψης της εγκληματικότητας. Συνεχίζεται φαίνεται η «παράδοση» βίας και αυταρχισμού που άφησε ο προηγούμενος αστυνομικός διευθυντής όταν δίνοντας εξετάσεις στα ΝΑΤΟικά αφεντικά του τσάκιζε στο ξύλο αγωνιστές της ειρήνης, που αντιδρούσαν στη διέλευση των Αμερικανών ράμπο για το βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής άνδρες της ασφάλειας σταμάτησαν ομάδα μελών του Κόμματος και της νεολαίας που με επικεφαλής τον γραμματέα της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ Π. Σαββίδη είχε εξορμήσει προκειμένου να γράψουν συνθήματα προεκλογικού χαρακτήρα.

Απαίτησαν να μάθουν τα στοιχεία όλων των μελών της ομάδας και κυρίως των νεολαίων. Δεν αρκέστηκαν στα στοιχεία του Π. Σαββίδη και επέμεναν, προφανώς με στόχο να εκφοβίσουν ιδιαίτερα τους νεολαίους - μέλη της ΚΝΕ.

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που αποκαλύπτει το στόχο τους.

Αρχές του χρόνου στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν μαθητές - μέλη της ΚΝΕ. Το Μάρτη υπέβαλαν το Γραμματέα της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ Π. Σαββίδη σε προκλητικό και αυθαίρετο αστυνομικό έλεγχο, με πρόσχημα δήθεν υποψίες για σχέση του με άτομα ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Ηταν μια στημένη επιχείρηση που στόχο είχε στο πρόσωπό του να χτυπηθεί το ΚΚΕ.

Λίγες μέρες μετά εκδηλώθηκε νέα επιχείρηση σε βάρος μελών της νεολαίας του ΚΚΕ με αφορμή εξόρμηση αφισοκόλλησης.

Το τελευταίο περιστατικό, την Παρασκευή 19 Δεκέμβρη, ήρθε να προστεθεί στο «αμαρτωλό» παρελθόν της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας που συνεχίζει να προσπαθεί να τρομοκρατεί τους κομμουνιστές με κάθε αφορμή. Ομως τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν κάνουν πίσω. Δεν πτοούνται από απειλές και αυθαιρεσίες. Ηταν και παραμένουν σταθερά στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια σε κάθε αυταρχισμό από όπου κι αν προέρχεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ