Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Νέα παρέμβαση για το θάνατο του ειδικού φρουρού

Τη δεύτερη Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Υγείας - Πρόνοιας κατέθεσε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σχετικά με το θάνατο του 29χρονου ειδικού φρουρού Παναγιώτη Σπανού στις 19/11/2003. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο άτυχος άνδρας, το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο δεν τον δέχτηκε, καθώς δεν είχε βιβλιάριο του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει ως εξής: «Το τραγικό γεγονός του θανάτου του 29χρονου ειδικού φρουρού της ΕΛΑΣ Παναγιώτη Σπανού, ο οποίος, στις 19-11-2003, πέθανε κυριολεκτικά αβοήθητος, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της Υγείας και της μετατροπής των (δημόσιων) Νοσοκομείων σε επιχειρήσεις με ανταποδοτική λειτουργία. Ο 29χρονος ειδικός φρουρός παρότι ιατροφαρμακευτικά καλύπτεται από το Δημόσιο (από τις 10-9-2003) δεν έγινε δεκτός στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο επειδή δεν είχε βιβλιάριο του δημοσίου, όχι με δική του ευθύνη, αλλά επειδή αυτά δεν έχουν χορηγηθεί ακόμα. Ετσι, συνέβη το αδιανόητο: ένας νέος άνθρωπος πέθανε αβοήθητος, επειδή δεν τον δέχτηκαν σε μία νοσοκομειακή μονάδα!

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Γιατί δεν έχουν εφοδιαστεί ακόμα με βιβλιάρια του δημοσίου οι ειδικοί φρουροί και οι συνοροφύλακες, που αριθμούν συνολικά 7.500 άτομα;
  • Γιατί δεν έχουν ενημερωθεί τα στρατιωτικά Νοσοκομεία για την υποχρέωση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ειδικών φρουρών και των συνοροφυλάκων;».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ