Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Αλυτα τα προβλήματα του Δήμου Νίκαιας

Απραγματοποίητα, παραμένουν τα απαραίτητα έργα υποδομής, που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη Νίκαια μετά την ανακήρυξη του Δήμου σε «Ολυμπιακή πόλη». Το θέμα έφερε για συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ΠΕΧΩΔΕ.

Το μόνο από τα ανακοινωθέντα έργα που υλοποιήθηκε είναι το «Σπίτι της Αρσης Βαρών», ενώ το Επιχειρησιακό Σχέδιο και το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Οργανωτική Επιτροπή, παρέμειναν στα χαρτιά. Και όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, «παρά το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός έλαβε γνώση της κατάστασης με υπόμνημα που του επιδόθηκε από τη Δημοτική Αρχή της πόλης, όπου αναφέρονται όλα τα έργα που πρέπει να γίνουν, ενώ του ζητήθηκε παράλληλα, συνάντηση με το δήμαρχο Νίκαιας, χωρίς όμως να δοθεί καμία απάντηση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς, ποια είναι τα μέτρα και σε ποιο χρονικό περιθώριο τοποθετούνται, που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά ο Δήμος Νίκαιας, ώστε να βγει από τα σημερινά του αδιέξοδα και να ανταποκριθεί στην «ολυμπιακή αποστολή» του, καθώς και για να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα υποδομής, που είναι απαραίτητα στην πόλη, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ