Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Λευτεριά στον Μιλόσεβιτς!

Την άμεση απελευθέρωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τη διάλυση του «δικαστηρίου» - φερέφωνου των ιμπεριαλιστών που βομβάρδισαν το 1999 το γιουγκοσλαβικό λαό, ζητεί με χτεσινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη ΔΙεθνή Υφεση και Ειρήνη, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κινητοποίησης στις 8 του μήνα υπέρ του πρώην ηγέτη της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη ενώνει τη φωνή της με τη φωνή εκατομμυρίων Ελλήνων αγωνιστών της ειρήνης, με τη λαϊκή απαίτηση στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια ώστε να σταματήσει η αμερικανοΝΑΤΟική εκδίκηση απέναντι στο γιουγκοσλαβικό λαό στο πρόσωπο του τελευταίου Προέδρου της, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Το λεγόμενο δικαστήριο της Χάγης δεν είναι τίποτε άλλο από την προσπάθεια νομιμοποίησης του βάρβαρου και ανελέητου πολέμου των 78 ημερών του 1999 ενάντια σε ένα λαό που δε δέχτηκε να προσκυνήσει μπροστά στη μεγαλύτερη πολεμική μηχανή, αυτή του ΝΑΤΟ.

Τα εγκλήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην ΕΕ δεν ξεχάστηκαν με αυτή την παρωδία της δίκης στη Χάγη. Ο ελληνικός λαός θυμάται ποιος και γιατί μακέλεψε το γιουγκοσλαβικό λαό. Οι ευθύνες βάραιναν και βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ και φυσικά και την ελληνική που έδωσε γην και ύδωρ" στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα για να περάσουν και από την Ελλάδα στη δολοφονική τους αποστολή.

Απαιτούμε με αφορμή και τη διεθνή ημέρα κινητοποίησης, 8 Νοέμβρη, την άμεση απελευθέρωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τη διάλυση του "δικαστηρίου" φερέφωνου των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ