Σάββατο 9 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι έλεγχοι του αεροδρομίου

Οι έλεγχοι στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) έγιναν τον περασμένο Ιούνη από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες της νεοσύστατης Διεύθυνσης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), συνοδεία πρακτόρων του FBI.

Οι ελληνικές Αρχές παραχώρησαν στους Αμερικανούς τα μέσα που ζήτησαν (ελικόπτερο, πλωτά του Λιμενικού και οχήματα του αεροδρομίου), προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους εντός και εκτός του αεροδρομίου, σε ακτίνα 10 χλμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσαν ότι υπάρχουν σημεία σε διάφορα υψώματα γύρω από το αεροδρόμιο, από όπου θα μπορούσε να βληθεί από πύραυλο αεροσκάφος και ζήτησαν αύξηση των περιπολιών και της παρακολούθησης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας υποστηρίζουν ότι επιτηρούνται συγκεκριμένα σημεία γύρω από το αεροδρόμιο και ότι ο ΔΑΑ επιτηρείται, τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα και από ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.

Τον επόμενο μήνα, οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες αναμένεται να έρθουν πάλι στην Ελλάδα, προκειμένου να διενεργήσουν τον τακτικό ετήσιο έλεγχο σε όλα τα συστήματα ασφαλείας του ΔΑΑ.

Σημειώνεται ότι το επίπεδο ασφάλειας του αεροδρομίου έχει ελεγχθεί και άλλες φορές στο παρελθόν από κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA). Ανάλογους ελέγχους διενήργησαν τον περασμένο Μάη και ειδικοί του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), συγκαταλέγοντας το αεροδρόμιο Σπάτων από πλευράς ασφάλειας, στα 10 καλύτερα παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι από το Δεκέμβρη του 2000 οι Αμερικανοί της FAA, έχουν υποβιβάσει το σύστημα ασφάλειας πτήσεων στην Ελλάδα, από την πρώτη, στη δεύτερη κατηγορία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ