Κυριακή 6 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέο νόημα...

Γρηγοριάδης Κώστας

Η μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική των λεγομένων απελευθερώσεων και των καπιταλιστικών διαρθρωτικών αλλαγών, των νόμων της αγοράς και της πολύμορφης ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου, ως μοναδικού θεμέλιου και μοχλού της όποιας ανάπτυξης κλπ, κλπ, έχει οδηγήσει -εκτός πολλών άλλων- και στο εξής γεγονός: Οι τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα συγκλίνουν με γοργούς ρυθμούς με αυτές των άλλων χωρών της ΕΕ, ενώ τα μεροκάματα και οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και η ολιγαρχία συσσωρεύει αμύθητα κέρδη.

Το γεγονός επιβεβαιώνουν και τα τελευταία, επίσημα στοιχεία της Γιούροστατ, της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Κομισιόν. Σύμφωνα, μ' αυτά, λοιπόν, το κόστος ζωής στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο 90% του μέσου όρου της ΕΕ, ενώ οι μισθοί και τα μεροκάματα βρίσκονται στο 57%.

Προχθές, πάντως, ο Κ. Σημίτης, μιλώντας στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, υποσχέθηκε πολλά και διάφορα πράγματα και ανάμεσά τους «την επιτάχυνση της πορείας πραγματικής σύγκλισης», «την αύξηση των πραγματικών μισθών», μέχρι και «τη μείωση του κόστους ζωής». Πώς θα τα κάνει όλ' αυτά; Με την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση και μέχρι σήμερα. Πράγματι, επί ΠΑΣΟΚ, οι έννοιες της υποκρισίας, του θράσους κλπ, κλπ, βρήκαν νέο νόημα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ