Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
«Θέρισαν» 130 νέους σε 5 χρόνια

Πάνω από 130 θάνατοι νέων στη Λάρισα, την τελευταία πενταετία, οφείλονται στα ναρκωτικά!

Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης νομού Λάρισας του ΟΚΑΝΑ, σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι χρειάζεται η κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας, μέσω της πρόληψης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Οπως ανέφερε στην ίδια συνέντευξη η κοινωνιολόγος Α. Τσιάτα, το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας έκανε έντονη προσπάθεια κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε τρία χρόνια στο Κέντρο Πρόληψης εκπαιδεύτηκαν 60 καθηγητές Γυμνασίου, 34 καθηγητές ΤΕΕ, 82 δάσκαλοι, 60 έφηβοι και λειτούργησαν 4 σχολές γονέων.

Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίστηκε ότι η κρατική αδιαφορία συνεχίζεται, καθώς τίποτα δεν έχει γίνει σε επίπεδο δομών θεραπείας. Να αναφέρουμε ότι το Τμήμα Εφήβων, στο οποίο θα εφαρμοζόταν πρόγραμμα απεξάρτησης και για το οποίο η Νομαρχία ξόδεψε πάνω από 17.500.000 δρχ., παραμένει κλειστό εδώ και 2 χρόνια.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της χτεσινής Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα πολλές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η θεραπευτική κοινότητα «ΕΞΟΔΟΣ», η Κίνηση για την Επιστήμη, τη Διανόηση και την Καλλιτεχνική Δημιουργία (ΚΕΔΙΚΑ) και άλλους φορείς.

Την ανάγκη συστράτευσης κατά των ναρκωτικών υπογράμμισαν στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρ. Τέγος και ο νομάρχης Β. Αναγνωστόπουλος. Οπως τόνισε ο Χρ. Τέγος, πρέπει να χτυπηθούν οι αιτίες που «γεννούν» και «τρέφουν» την ανεργία, ενώ χρειάζεται συστηματική προσπάθεια και συνεργασία όλων των φορέων για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ