Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητά λύση στην αθλιότητα του Ειρηνοδικείου

Αμεση λύση στην «αθλιότητα του Ειρηνοδικείου Αθηνών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε χτεσινή συνέντευξη της Επιτροπής Καθημερινών Προβλημάτων του ΔΣΑ, ζητούν οι δικηγόροι της Αθήνας.

Οι δικηγόροι ανέφεραν ότι η κατάσταση των ακροατηρίων του μεγαλύτερου Ειρηνοδικείου της χώρας είναι άθλια που προσβάλλει και καταρρακώνει τον ίδιο το θεσμό της Δικαιοσύνης. Αν και τα προβλήματα είναι χρόνια και στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν και κινητοποιήσεις των δικηγόρων (συγκεντρώσεις στο χώρο του Ειρηνοδικείου, στάσεις εργασίας κλπ.), δεν πάρθηκαν μέτρα που να εξασφαλίζουν μια στοιχειώδη λειτουργία του «Σαρόγλειου» Μεγάρου, όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Στα γνωστά και χρόνια προβλήματα του κτιρίου προστίθενται και νέα που είναι:

- Οι εργαζόμενοι ζουν κάτω από τον κίνδυνο του αμιάντου, (καρκινογόνο υλικό) που επισημαίνουν όλες οι εκθέσεις των αρμοδίων φορέων («Δημόκριτος», υπουργείο Εργασίας κλπ.).

- Ερχονται νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τη στατικότητα του κτιρίου, όπως είναι η έκθεση της Υπηρεσίας Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων της 13-3-2003 που ζητά να γίνει μια σειρά εργασιών, σε διαφορετική περίπτωση να απαγορευτεί η χρήση του κτιρίου.

Οι δικηγόροι προτείνουν να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες επισκευές στο κτίριο ή να μετεγκατασταθεί το Ειρηνοδικείο στο πρώην Εφετείο (οδός Σωκράτους 65), ενώ ως την καλύτερη λύση, προτείνουν την παραχώρηση του χώρου της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού στην οδό Ευελπίδων για στέγαση δικαστικών υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ