Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόγραμμα για τα αδέσποτα

Πρόγραμμα που στοχεύει στην επιφανειακή λύση του προβλήματος των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων σκύλων σε όλη τη χώρα, παρουσίασαν χτες σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου, η υπερνομάρχης Αττικής Φ. Γεννηματά, ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που θα αποτελέσει τη βάση για σχετικό νομοσχέδιο, ειδικά συνεργεία θα περισυλλέγουν τα ζώα, και θα τα μεταφέρουν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας. Εκεί, θα εμβολιάζονται και θα στειρώνονται, για να «επανατοποθετούνται» εν τέλει, στο «φυσικό τους περιβάλλον», εκεί όπου ζούσαν προηγουμένως. Η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» τόνισε ότι η μέθοδος της ευθανασίας απορρίπτεται εντελώς, καθώς και ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις δεν αφορούν μόνο το διάστημα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο υφυπουργός Γεωργίας σημείωσε πως σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, θα εκδοθεί εκπαιδευτικό υλικό ανάλογου περιεχομένου για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, με σκοπό την αφύπνιση της φιλοζωικής συνείδησης των παιδιών από τη μικρή τους ηλικία. Η χρηματοδότηση θα γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και από τα χρηματικά πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους καταδικάζονται για κακομεταχείριση και εμπορία ζώων, αλλά και για τη διοργάνωση κυνομαχιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ