Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μαζικοί φορείς κατά ιδιωτικοποιήσεων

Σε μία μαζική σύσκεψη που οργάνωσε η Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Κέρκυρας το βράδυ της Τετάρτης, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων που προωθεί η διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δήμου Κέρκυρας (ΑΝΕΔΚ) συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα, αποτελούμενη από εκπροσώπους 16 μαζικών φορέων. Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν τα προεδρεία των φορέων αυτών, ανάμεσά τους και το Σωματείο των Εργαζομένων στην ΑΝΕΔΚ.

Η Επιτροπή θα καλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων να πάρει τις ευθύνες του και να συζητήσει την από εδώ και πέρα πορεία της ΑΝΕΔΚ. Επίσης να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους εργαζόμενους της ΑΝΕΔΚ και να αγωνιστεί για την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και να παραμείνουν οι εκμεταλλεύσεις του Βίδου (νησάκι που βρίσκεται στο λιμάνι της Κέρκυρας) στα χέρια των δημοτών.

Σε σχετικό ψήφισμα της σύσκεψης σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι το ξεπούλημα των εγκαταστάσεων του Βίδου εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική εκποίησης των εκμεταλλεύσεων της ΑΝΕΔΚ που διαπνέεται από την αντίληψη αλλαγής χρήσης των δημόσιων χώρων. Ωστόσω, προστίθεται, έχει και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αφού αρχίζει να χρησιμοποιείται από τον ιδιώτη Φωκά σα συμπληρωματικός χώρος του ξενοδοχείου «Corfu Palace» (ιδιοκτησία του ίδιου). Ενώ τονίζεται ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να αποκλειστούν τα λαϊκά στρώματα από το συγκεκριμένο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ