Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μάρτυρες υπεράσπισης τεσσάρων κατηγορουμένων

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων Π. Τσελέντη, Θ. Ψαραδέλλη, Κ. Καρατσώλη και Χρ. Ξηρού, εξελίχθηκε η χθεσινή ημέρα της δίκης της «17 Ν» στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Υπέρ του Π. Τσελέντη κατέθεσαν ο εκδότης Γιώργος Κουρής, η σύζυγος του κατηγορουμένου Αλεξάνδρα Δάφνη - Τσελέντη, καθώς και οι Αγγελος Λευκαδίτης, Ανδρέας Πεταλάς, Αλέξανδρος Ευγενίας, Μηνάς Τσελέντης και η Χριστίνα Χριστίδου.

Ο εκδότης Γ. Κουρής χαρακτήρισε την οικογένεια του κατηγορούμενου υπόδειγμα στην Κεφαλονιά και πρόσθεσε: «Αν ήμουν δικαστής, θα του έδινα μία ευκαιρία. Διότι σας επαναλαμβάνω, ξέρω την οικογένεια. Ξέρω τον άνθρωπο και πιστεύω πως έκανε ένα λάθος». Αναφερόμενος στη «17 Ν», χαρακτήρισε τα μέλη της κορόιδα, γιατί, όπως είπε, δε γίνεται τίποτα με τα όπλα. Ταυτόχρονα, όμως, σημείωσε: «Εάν αυτά που έκαναν τα μέλη της "17 Ν" τα είχαν κάνει 3-4 χρόνια προηγουμένως, επί χούντας, ο κ. Κουφοντίνας ίσως ήταν υπουργός Τύπου, στη θέση του κ. Πρωτόπαππα».

Η σύζυγος του Π. Τσελέντη, Αλεξάνδρα Δάφνη - Τσελέντη, παρουσίασε τον κατηγορούμενο ως άνθρωπο σοβαρό και κοινωνικά ευαίσθητο, που έχει συναίσθηση των ευθυνών του και τις αναλαμβάνει. Στην κοινωνική του ευαισθησία απέδωσε την ένταξή του στη «17 Ν» και πρόσθεσε ότι κατάλαβε το αδιέξοδο και αποχώρησε, ενώ τώρα έχει μετανιώσει για όλα.

Οι υπόλοιποι μάρτυρες παρουσίασαν τον κατηγορούμενο ως καλό και αξιόλογο άνθρωπο, που έκανε ένα λάθος και έμπλεξε.

Υπέρ του Θ. Ψαραδέλλη, κατέθεσαν ο καθηγητής της Παντείου Γιάννης Παπαμιχαήλ, ο δημοσιογράφος Χαρ. Γεωργούλας, ο ιδιωτικός υπάλληλος Γιάννης Φελέκης και από την οικογένεια του κατηγορούμενου η σύζυγός του Νάντια, η κόρη του Μαριάνα και η αδελφή του Ελένη. Οι μάρτυρες υποστήριξαν πως η πολιτική και ιδεολογική συγκρότηση του Θ. Ψαραδέλλη, αλλά και η ιστορία του ήταν ασύμβατες με τη «17 Ν».

Τον Κώστα Καρατσώλη υπερασπίστηκαν η Μαρία Σαμοθράκη, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και ο Περικλής Μήτσης, συνάδελφοί του, όταν ο κατηγορούμενος δούλευε ως τυπογράφος. Ολοι οι μάρτυρες τόνισαν ότι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Κ. Καρατσώλης είχε σχέση με τη «17 Ν».

Τέλος, για τον Χρ. Ξηρό κατέθεσε ο ποτοποιός Λεωνίδας Πυρούδης, που ζει στην Ικαρία. Ο μάρτυρας εξέφρασε την άποψη ότι ο Χρ. Ξηρός δεν είναι άνθρωπος που θα μπορούσε να σηκώσει όπλο και να σκοτώσει άλλον άνθρωπο.

Στην αρχή της διαδικασίας, το λόγο πήρε ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος μίλησε για μάρτυρες από «πιστολάδες έως ανιστόρητους προς το επαναστατικό κίνημα που καταθέτουν στο δικαστήριο», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αμφισβητήσει την αξία επικριτικών σχολίων προς τη «17 Ν». Επίσης, πρόσθεσε πως στο εδώλιο κάθονται και άνθρωποι, που είναι, όπως είπε, αθώοι, εννοώντας ότι δεν έχουν σχέση με την οργάνωση και τη δράση της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυλαία με βαρύτατες ποινές(2003-12-18 00:00:00.0)
Απόφαση στο πλαίσιο προειλημμένων στοχεύσεων(2003-12-09 00:00:00.0)
Αρχίζουν σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων(2003-07-24 00:00:00.0)
Μάρτυρες υπεράσπισης για Καρατσώλη, Κωστάρη και Θ. Σερίφη(2003-06-28 00:00:00.0)
Συνέχεια με τις υποθέσεις ληστειών(2003-05-03 00:00:00.0)
Γεωργιάδης «καλεί» Αλεξάκη(2002-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ