Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμφωνούν να ... αυτοελέγχονται!

Με μια χαρακτηριστική ανακοίνωση - για το ποιοι θα έχουν οφέλη από τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η επιτροπή Σταθόπουλου στην εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς - η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) εκφράζει τη στήριξή της στις σχετικές προτάσεις. Συγκεκριμένα, η ΕΑΕΕ (εκπρόσωποι της οποίας συμμετείχαν στην επιτροπή, που ανέλαβε να εκπονήσει το πόρισμα «μπούσουλα» για λογαριασμό της κυβέρνησης), ευλογώντας το τελικό αποτέλεσμα του έργου, εκφράζει την «ελπίδα» ότι η κυβέρνηση «θα το λάβει σοβαρά υπόψη» και θα προχωρήσει σύντομα στη δημιουργία της νέας εποπτικής αρχής.

Οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών, που τα τελευταία χρόνια δεν κρύβουν τα σχέδιά τους για επιτάχυνση της μονοπώλησης της αγοράς, μέσα από το ξεκαθάρισμα από τις μικρότερες εταιρίες, στο όνομα της ενίσχυσης της φερεγγυότητας - αναφερόμενοι στη μέχρι σήμερα άσκηση εποπτείας από το υπουργείο Ανάπτυξης - κάνουν λόγο για «συχνές, πολλές δε φορές μη έγκαιρες ανακλήσεις άδειας λειτουργίας».

Υπενθυμίζεται ότι η βασική φιλοσοφία των προτάσεων της επιτροπής Σταθόπουλου, τις οποίες με τόση ζέση υποστηρίζουν οι εκ των συντακτών τους, κινείται γύρω από τον άξονα της πλήρους παράδοσης της εποπτείας του τρόπου λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιριών στις ίδιες τις εταιρίες. Σε μια περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία η κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα Κοινωνικής Ασφάλισης προβάλλει ως αναπόφευκτη και υποχρεωτική τη στροφή των εργαζομένων στην ιδιωτική ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ