Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δείγμα «φορολογικής δικαιοσύνης»

Χτες, η διοίκηση της Alpha Bank ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει στη συγχώνευση της τράπεζας (Alpha Bank) με τη θυγατρική της (Alpha Επενδύσεων). Ενας από τους λόγους, που τα αφεντικά της Alpha Bank πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν να γλιτώσει κοντά στα 2 εκατ. ευρώ φόρο εισοδήματος που θα πλήρωνε η τράπεζα στο δημόσιο, αν δεν προχωρούσε στη συγχώνευση!

Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει η ίδια η διοίκηση της τράπεζας, που, με χτεσινή ανακοίνωσή της, ομολογεί πως η συγχώνευση της Alpha Bank με τη θυγατρική της Alpha Επενδύσεων - εκτός των άλλων - «θα μειώσει το φορολογικό συντελεστή εισοδήματος της Τραπέζης για τις χρήσεις 2003 και 2004 κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες, όπως προβλέπει η νομοθεσία περί κινήτρων συγχωνεύσεων, και θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 1,8 εκατ. ευρώ λόγω μη καταβολής φόρου συγκεντρώσεως κεφαλαίου, καθώς η Alpha Επενδύσεων δε θα χρειαστεί να κεφαλαιοποιήσει το αποθεματικό από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο για να καλύψει συσσωρευμένες ζημιές».

Είναι κι αυτό ένα δείγμα γραφής για ποιους δουλεύει το ΠΑΣΟΚ και ποιους προσπαθεί να «δουλέψει», όταν υποστηρίζει πως με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που θέσπισε την τελευταία διετία, έκανε «δικαιότερη την κατανομή των φορολογικών βαρών»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ