Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καταδικάστε τους

Σε μια μάχη για τις εντυπώσεις και με το βλέμμα τους σταθερά προσανατολισμένο στο στόχο της υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου, αναλώθηκαν προχτές στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Καραμανλής. Επιστρατεύοντας όσες υποκριτικές ικανότητες διαθέτουν επιχείρησαν να κλέψουν τα φώτα μιας παράστασης, που είναι σίγουρο πως καθόλου δεν άρεσε στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό, σε όσους παρακολούθησαν την «κονταρομαχία» τους.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε μια εικονική πραγματικότητα, όπου οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι άνθρωποι υποφέρουν, μόνον που αυτό το δεύτερο το παρέκαμψε με μαεστρία. «Εχουμε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της ΕΕ», δήλωσε με ύφος χιλίων καρδιναλίων, συμπληρώνοντας πως οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι προαπαιτούμενο για την ευημερία μιας χώρας! Αυτό που δεν είπε ο πρωθυπουργός, αλλά που το γνωρίζουν πολύ καλά εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, είναι πως τα αποτελέσματα της «ανάπτυξής» τους τα καρπώνεται μια χούφτα πλουτοκρατών. Πως και αυτή, όπως και οτιδήποτε άλλο, φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι ταξική σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Ολα τα άλλα, τα φτωχά λαϊκά στρώματα τα ακούνε «βερεσέ».

Ο Κ. Καραμανλής, εκ του ασφαλούς, επιδόθηκε σε ένα όργιο δημαγωγίας πατώντας και εκμεταλλευόμενος τα υπαρκτά λαϊκά προβλήματα. Επιχείρησε να φιλοτεχνήσει για το κόμμα του την εικόνα του πιο αξιόπιστου για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου διαχειριστή της εξουσίας. Μάταια, ωστόσο, θα περίμενε κανείς να εντοπίσει μια οποιαδήποτε επί της ουσίας διαφορά στην πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η ΝΔ και που είναι ίδια κι απαράλλαχτη μ' αυτή του ΠΑΣΟΚ. Αυτή που ο Κ. Καραμανλής, από τη θέση της αντιπολίτευσης σήμερα, κατηγορεί ως αιτία όξυνσης των προβλημάτων του λαού και των εργαζομένων.

Οσο για τον Συνασπισμό, ο πρόεδρός του, Ν. Κωνσταντόπουλος, απέναντι σε μια σκληρή ταξική πραγματικότητα, όπου ακόμα και επιμέρους μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων απαιτούν σκληρή σύγκρουση, προέταξε ως απάντηση ...θεσμούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να απαλλάξουν τον καπιταλισμό από τα κουσούρια του, να συμβάλουν στον εξανθρωπισμό του. Κι ύστερα απ' αυτά, μάλιστα, ενοχλήθηκε, όταν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρατήρησε πως ο ΣΥΝ καλλιεργεί αυταπάτες...

Οσοι παρακολούθησαν αυτή τη συζήτηση ας σκεφτούν καλά όλα όσα ειπώθηκαν. Οσοι είναι εργαζόμενοι, όσοι ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα αναγνώρισαν την κατάστασή τους στα όσα ανέφερε στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα και σίγουρα συμφώνησαν με την επισήμανση πως τα όποια οφέλη υπήρξαν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τα καρπώθηκαν λίγοι, τα καρπώνονται ολοένα και λιγότεροι. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν και το δρόμο που υποδεικνύει το ΚΚΕ. Το δρόμο της αμφισβήτησης του δήθεν μονόδρομου των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της ίδιας της εξουσίας των μονοπωλίων, στο πολιτικό προσωπικό των οποίων ανήκει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ. Να καταδικάσουν και τους δύο, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους σπέρνουν αυταπάτες. Να εντείνουν την πάλη τους αφ' ενός για τη μείωση των συνεπειών της ακολουθούμενης πολιτικής και αφ' ετέρου για την προετοιμασία της δικής τους εφ' όλης της ύλης αντεπίθεσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περί «αντικοινωνικών» (!) κηρυγμάτων(2007-11-30 00:00:00.0)
Ζήτησε ...υπευθυνότητα από την αντιπολίτευση(2007-10-02 00:00:00.0)
Ταξική η πολιτική όσων μιλούν για ακρότητες(2006-02-25 00:00:00.0)
Βραδινό «διάγγελμα» εξαπάτησης(2006-02-15 00:00:00.0)
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ(2005-09-03 00:00:00.0)
Η κοροϊδία πληρώνεται(1998-07-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ