Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΒΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Η αλληλεγγύη των λαών στο προσκήνιο

Με σύνθημα «κάτω τα χέρια από την Κούβα», οι δημότες του Χολαργού, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό «Νήσι της Επανάστασης». Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Χολαργού η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης, διοργάνωσε προχτές εκδήλωση με θέμα «Κούβα, ο επόμενος στόχος;», όπου και αναδείχτηκε η ανάγκη να σταματήσει η επέλαση των «γιάνκηδων» στους λαούς του κόσμου, με τη δημιουργία του αντίπαλου δέους των λαών.

Ο Λάζαρο Μόρα, υπεύθυνος του Κέντρου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Κούβας και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, μίλησε για «τα γεγονότα σχετικά με την Κούβα που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο». «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ», τόνισε ο ομιλητής χαρακτηριστικά, «αμέσως άρχισε να οργανώνει ομάδες «αντιφρονούντων» με στόχο να δημιουργήσει ομάδες αντεπανάστασης. Θέλαν να φτιάξουν μια "πέμπτη φάλαγγα"». Και την ίδια στιγμή, συνέχισε, που δημιουργούν αυτή την πέμπτη φάλαγγα, προσπαθούν να πείσουν τις κυβερνήσεις των χωρών της Λατ. Αμερικής να ψηφίσουν ψήφισμα ότι στην Κούβα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να απομονωθεί η χώρα μας από τον υπόλοιπο κόσμο».

Νωρίτερα, μίλησε ο Δημ. Θεοδορακάτος, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χολαργού και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. «Το νησί αυτό - τόνισε - επί 44 συναπτά έτη αντιμετωπίζει την αμερικανική εχθρότητα που εκδηλώνεται είτε με προσπάθειες άμεσης στρατιωτικής επέμβασης, είτε με βιολογικό πόλεμο, είτε με πολυμέτωπο πόλεμο της προπαγάνδας, αλλά και με το εγκληματικό οικονομικό εμπάργκο». Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, ότι κάτω από τη μύτη της ισχυρότερης ιμπεριαλιστικής δύναμης, ένας λαός πασχίζει να βαδίσει το δικό του δρόμο υπερνικώντας τεράστιες δυσκολίες. Είναι ο λαός της Επανάστασης».

Στη συνέχεια, προβλήθηκε βίντεο, στο οποίο ο Φιντέλ Κάστρο διηγήθηκε τις αναμνήσεις από τον ηρωικό «γκουερίλα» Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ενώ διαβάστηκε και το ποίημα του Κ. Καρυωτάκη «Στο άγαλμα της Ελευθερίας» από την ηθοποιό Ηλιάνα Ψαρρά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Χολαργού Δημ. Νικολάου, ο Σοφ. Μαντάς επίτιμος δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, ο Βασ. Ζάχαρης από την Αχτιδική Επιτροπή του ΚΚΕ της περιοχής, εκπρόσωποι της ΚΝΕ, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, της «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003», ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, το Παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης της πόλης, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και πλήθος φορέων και προσωπικοτήτων του Χολαργού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ