Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΠΡΙΛΗ
Προετοιμασίες για αντιπολεμικές δραστηριότητες σ' όλη τη χώρα

Eurokinissi

Πολλές αντιπολεμικές οργανώσεις, συνδικάτα εργαζομένων και μαζικοί φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, διοργανώνουν αντιπολεμικά συλλαλητήρια και εκδηλώσεις το ερχόμενο Σάββατο, 12 του Απρίλη.

Στη Θεσσαλονίκη

Μόνον οι λαοί μπορούν να σταματήσουν τους ιμπεριαλιστές και τα επιθετικά τους σχέδια, που έχουν ήδη καθορίσει τα επόμενα θύματα - Συρία, Ιράν, Λιβύη, Υεμένη, ΛΔ Κορέας... υπογραμμίζει το κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και της ΕΔΥΕΘ, για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Με τίτλο «Οι λαοί δικαιούνται να καθορίζουν κυρίαρχα το μέλλον τους, χωρίς ξένες επεμβάσεις», η ανακοίνωση των τριών οργανώσεων που πρωτοστατούν στην πραγματοποίηση του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου, με βάση την απόφαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης που καθόρισε το Σάββατο 12 Απρίλη, Μέρα Παγκόσμιας Κινητοποίησης και Δράσης Κατά του Πολέμου, καλεί το λαό να διαδηλώσει και να απαιτήσει:

- Να σταματήσει ο πόλεμος και να φύγουν αμέσως οι Αμερικανο-Ευρωπαίοι εισβολείς από το Ιράκ.

- Να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του ιρακινού λαού να καθορίσει μόνος το μέλλον του χωρίς στρατούς κατοχής και τοποτηρητές.


Motion Team

- Να σταματήσει άμεσα κάθε διευκόλυνση από την ελληνική κυβέρνηση στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

- Να βγει άμεσα η Ελλάδα από τον πόλεμο, να κλείσει η βάση της Σούδας και ν' απαγορευτεί η χρήση του ελληνικού εδάφους, του εναέριου χώρου και των υποδομών της χώρας για τη διέλευση στρατιωτικών δυνάμεων.

- Να επιστρέψει το ελληνικό πλοίο από τον Περσικό.

Η δύναμη των λαών και η δυνατότητά τους να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι των ιμπεριαλιστών, τονίζει το κάλεσμα των 3 οργανώσεων για το συλλαλητήριο, γίνεται κατανοητό κάθε μέρα και από περισσότερους ανθρώπους. Γι' αυτό και τα αντιπολεμικά κινήματα γίνονται ολοένα και πιο μαζικά, ολοένα και πιο μαχητικά σ' όλες τις ηπείρους, εκφράζοντας το βαθύτατο πόθο των λαών για ειρήνη, φιλία και συνεργασία των λαών, για το δικαίωμα κάθε λαού να ορίζει μόνος του την τύχη του.

Αποκλείουν το αεροδρόμιο του Αραξου

«Ολοι στους δρόμους. Ολοι στον αποκλεισμό του αεροδρομίου του Αραξου». Με αυτό το σύνθημα, καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, το Σάββατο 12 Απρίλη, στις 6 μ.μ., το λαό της Αχαΐας σε συμβολική περικύκλωση του αεροδρομίου του Αραξου.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας σημειώνει πως «το έγκλημα των ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Ιράκ συνεχίζεται. Ο λαός του Ιράκ, που αντιστέκεται ηρωικά, αναγκάζει τους δολοφόνους να δείξουν το αληθινό, βάρβαρο πρόσωπό τους. Αυτήν την κρίσιμη ώρα έχουμε χρέος να δυσκολέψουμε το οπλισμένο χέρι των δολοφόνων».

Η Επιτροπή Ειρήνης απαιτεί «να σταματήσει η χρησιμοποίησή του ως ενδιάμεσος σταθμός για την προμήθεια πολεμικών εξαρτημάτων στον ιμπεριαλιστικό στρατό των εισβολέων» και καταγγέλλει «την ελληνική κυβέρνηση που με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο, στη σφαγή του λαού του Ιράκ». Καταλήγοντας, τονίζει πως «ο λαός και η νεολαία τώρα πρέπει να εγκαταλείψουν και να καταδικάσουν τα κόμματα που ενισχύουν τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη».

Σε άλλες πόλεις

- Στην Καβάλα, το Σάββατο, 12 Απρίλη, αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας.

- Στις Σέρρες, το Σάββατο, 12 Απρίλη, αντιπολεμική συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας διοργανώνει αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Ελευθερίας, το Σάββατο 12 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ