Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Η μυρουδιά των Τεξανών

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί. Τ' άγρια πρόσωπά τους καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά του Τίγρη. Πόλη - φάντασμα, ερείπια, στάχτες, θάνατος παντού. Οι εισβολείς περπατούν σ' ατέλειωτους σωρούς χαλασμάτων, δρασκελώντας πάνω από τα «σπαρμένα» πτώματα. Ακρα του τάφου σιωπή. Οι νεκροί δε μιλούν, για δεν μπορούν. Οι τραυματίες δε βογκούν, για να σωθούν. Οι αλώβητοι μακραίνουν τα διαλείμματα της ανάσας τους μην κι ακουστεί. Κι ούτε πουλί λαλεί μην προδώσει την ανθρώπινη παρουσία. Μόνο οι βάρβαροι ακούγονται, εδώ. Οι λαχανιασμένες ανάσες τους, σαν ψάχνουν αόπλους να πυροβολήσουν. Το ποδοβολητό τους, σαν κυνηγούν τρομοκρατημένους να ξεκάνουν. Οι φωνές τους, σαν σημαδεύουν γυναικόπαιδα ν' αποτελειώσουν. Διψούν για αίμα οι νικητές κι ο θάνατος, η λύτρωση των ηττημένων.

Τώρα η βαριά μυρουδιά των Τεξανών, απλώνεται στην κουρσεμένη πόλη κι εξανεμίζει το άρωμά της. Δεν αντέχεται τούτη η δυσοσμία των γελαδάρηδων. Αφόρητη, όπως η οσμή που αναδύει η σμίξη του ιδρώτα των δολοφόνων, με το αίμα των θυμάτων τους. Ο Αλλάχ των φτωχών κι αδυνάτων δεν μπόρεσε να νικήσει το Θεό των πλουσίων και ισχυρών. Κι οι διάβολοι εισήλθαν στη Γη της Επαγγελίας! Ξεσηκώθηκαν παντού οι άνθρωποι, για να εμποδίσουν την επιστροφή της ανθρωπότητας στην εποχή των σπηλαίων. Δεν τα κατάφεραν κι οι απολίτιστοι βεβηλώνουν στους τόπους του αρχαίου πολιτισμού! Φώναξαν οι λαοί για ειρήνη και δικαιοσύνη. Οι σταυροφόροι της Νέας Τάξης δεν ακούν κι εκδικούνται για την αποτυχία των προγόνων τους!

Δε μοιρολογώ για μια ήττα των λαών στη «Σισύφεια» προσπάθειά τους ν' αντισταθούν στην ιμπεριαλιστική λαίλαπα. Μια πύρρεια νίκη της κοσμοκράτειρας, προ του επερχόμενου τέλους της, περιγράφω. Κι ας μην χαίρονται γι' αυτή τη «νίκη» εκείνοι - και από το «σινάφι» μου - που, μετά το προβοκατόρικο, τρομοκρατικό χτύπημα στους Πύργους της Νέας Υόρκης δήλωναν «είμαστε όλοι Αμερικανοί». Που προσεύχονταν, μαζί με τον Μπους, να τελειώσει γρήγορα και η «περιπέτεια» στο Ιράκ. Που ονομάζουν «εθνικό συμφέρον» ό,τι συμφέρει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Που, αν βρίσκονταν, χτες, στο ξενοδοχείο «Παλεστάιν» της Βαγδάτης, θα έσπευδαν να κρεμάσουν άσπρο σεντόνι στο μπαλκόνι τους, για να σώσουν το τομάρι τους από τα «φίλια πυρά».

Ας μην χαίρονται, γιατί είναι σίγουρο ότι θα 'ρθει η ώρα που οι λαοί θα έχουν τη δύναμη να δώσουν την πρέπουσα απάντηση στον ιμπεριαλισμό. Κι όταν έρθει η ώρα της κρίσης θα κληθούν ν' απολογηθούν. Για την προσπάθειά τους να «περάσουν» τη λογική του ραγιαδισμού στο λαό μας. Για τη διαστρέβλωση της Ιστορίας που επιχειρούν, παρουσιάζοντας ως πολιτισμένους τους βάρβαρους κι απολίτιστους τους φτωχούς. Για την «απατεωνιά» τους να κρύψουν το «βρώμικο σήμερα» του πολέμου, ασχολούμενοι με την «επόμενη μέρα», όπως την προετοίμασαν οι Μπους και Μπλερ. Για τη συμπόρευσή τους με τους ιμπεριαλιστές δολοφόνους και την εναντίωσή τους στη θέληση των λαών. Γιατί, μπορεί οι Ερινύες να μην έρχονται πάντα, αλλά η Νέμεση δεν ξεχνά ποτέ...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ