Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φταίει... το απεχθές πρόσωπο του πολέμου!

Δηλώσεις άλλων κομμάτων

Στο «απεχθές πρόσωπο του πολέμου»... έριξε τις ευθύνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, για τη νέα εγκληματική επίθεση των Αμερικανοβρετανών κατά των δημοσιογράφων στο ξενοδοχείο «Παλεστάιν».

Συγκεκριμένα, ο Χρ. Πρωτόπαππας, ανέφερε: «Θέλω ιδιαίτερα να καταδικάσω αυτές τις ενέργειες. Πέρα από τους εκατοντάδες, χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των αμάχων, σήμερα οι βόμβες χτύπησαν και τον κόσμο της ενημέρωσης, εκφράζουμε την οδύνη και την καταδίκη μας». Βέβαια, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καταδίκασε γενικά και αόριστα «ενέργειες» και... βόμβες και όχι τη νέα εγκληματική επίθεση των ιμπεριαλιστών, αυτή τη φορά εναντίον δημοσιογράφων.

Ο Χρ. Πρωτόπαππας, παράλληλα, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση προωθεί πρωτοβουλίες, προκειμένου, όπως είπε, «να προστατεύσουμε τους Ελληνες, αλλά ως Προεδρία και τους Ευρωπαίους και τους άλλους ξένους δημοσιογράφους». Μάλιστα, ο ίδιος, ανέφερε ότι «εάν χρειαστεί», η ελληνική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει «και την επιστροφή τους», υποστηρίζοντας ότι «την επιστροφή δεν την επιβάλλουμε». Παράλληλα, ο Χρ. Πρωτόπαππας, ενημέρωσε ότι «υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου με τον Χαβιέ Σολάνα, ώστε να υπάρξει, από κοινού, συντονισμένη παράσταση προς την αμερικανική πλευρά για τη διασφάλιση της ζωής όλων των Ευρωπαίων και των άλλων ξένων δημοσιογράφων, που εργάζονται στο Ιράκ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, καταδικάζοντας και αυτός... γενικά την επίθεση, δήλωσε: «Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων στη Βαγδάτη, ως επίθεση εναντίον της ελεύθερης ενημέρωσης του κόσμου, σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, σε δήλωσή του, για το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός ανέφερε: «Με τον πιο απερίφραστο τρόπο καταδικάζουμε την απάνθρωπη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων εισβολής. Τα αθώα θύματα, δημοσιογράφοι, προστίθενται στο μεγάλο κατάλογο των "παράπλευρων απωλειών". Στόχος είναι, πλέον, η δολοφονία της αλήθειας, η σιωπή του νεκροταφείου, η λογοκρισία στο λόγο και τη ζωή όσων επιμένουν να ενημερώνουν».

«Οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία αποδεικνύουν πανηγυρικά με τις καθημερινές πράξεις τους και ειδικότερα με το σημερινό βομβαρδισμό του ξενοδοχείου "Παλεστάιν", ότι είναι εγκληματίες πολέμου καθώς και ότι η αλαζονεία και η κυνικότητά τους δεν έχουν πλέον όρια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας. Ο ίδιος κάλεσε τον ΟΗΕ και την ΕΕ, «να κινήσουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις, εναντίον τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ