Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η... κοινή θέση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν πρόλαβε, η Ελληνική Προεδρία να πανηγυρίσει για την... επιτυχία της εξασφάλισης κοινής θέσης της ΕΕ, στην πρόσφατη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών, για το θέμα του Ιράκ και ο Ισπανός πρωθυπουργός τα 'κανε όλα ...γης μαδιάμ. Σύμφωνα, με όσα μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ είχε την ιδέα μιας κοινής διακήρυξης Ευρωπαίων ηγετών, που θα συμπαρατάσσονται αποφασιστικά με τον Τζ. Μπους και, αφού «μάζεψε» μερικές υπογραφές, την έδωσε για δημοσίευση. Η διακήρυξη δημοσιεύτηκε στους χτεσινούς «Τάιμς» και υπογράφεται -εκτός του Ισπανού πρωθυπουργού- από τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας, της Δανίας και της Πολωνίας, όπως και τον Πρόεδρο της Τσεχίας.

Προφανώς, κάτι τέτοιο, θα είχε υπόψη του ο Κόλιν Πάουελ, όταν πρόσφατα έλεγε, ότι στο ενδεχόμενο μη λήψης νέας απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα υπάρξουν χώρες, που θα ακολουθήσουν τις ΗΠΑ σε μια μονομερή πολεμική επιχείρηση.

ΥΓ: Ακούμε ότι η Ελληνική Προεδρία έμαθε τα της ισπανικής πρωτοβουλίας, αφού αυτή δημοσιεύτηκε στους «Τάιμς». Ξεφτίλα δηλαδή...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ