Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΕΔΥΕ
Ολοι στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 15 Φλεβάρη

Ιταλικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν χτες και στο λιμάνι του Ηρακλείου στα πλαίσια των προετοιμασιών για την επικείμενη επίθεση των Αμερικανών στο Ιράκ
Ιταλικά πολεμικά πλοία κατέπλευσαν χτες και στο λιμάνι του Ηρακλείου στα πλαίσια των προετοιμασιών για την επικείμενη επίθεση των Αμερικανών στο Ιράκ
Σε αναβρασμό βρίσκονται όλες οι επιτροπές ειρήνης της χώρας, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), προκειμένου να συντονίσουν και να προετοιμάσουν καλύτερα τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργανώνουν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στις 15 Φλεβάρη.

Τα μέλη των επιτροπών ειρήνης της Αθήνας και του Πειραιά αλλά και μέλη των μαζικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία το Σάββατο 15 Φλεβάρη, πραγματοποιούν περιοδείες στις γειτονιές, στους μαζικούς και εργασιακούς χώρους και καλούν το λαό του λεκανοπεδίου να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση και να διαδηλώσει την αντίθεσή του στο νέο πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον του Ιράκ και παράλληλα να απαιτήσει να μη συμμετάσχει με κανένα τρόπο η χώρα μας σ' αυτόν.

«Στο πόδι» η Πελοπόννησος

Σε ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διοργάνωση αντιπολεμικών συλλαλητηρίων, ενάντια στο σχεδιαζόμενο πόλεμο των ιμπεριαλιστών σε βάρος του ιρακινού λαού στις 15 Φλεβάρη προχωρούν η Επιτροπή Ειρήνης, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ στην Πελοπόννησο, με πρώτο στόχο ένα συλλαλητήριο σε κάθε πρωτεύουσα νομού. Συγκεκριμένα:

Στην Πάτρα, η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 15 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Αυτό αποφάσισε προχτές το βράδυ σε σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή πολλών μαζικών φορέων.

Στην Καλαμάτα, η Επιτροπή Ειρήνης εξήγγειλε συλλαλητήριο για τις 15 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. Για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης καλεί σε σύσκεψη τους μαζικούς φορείς της πόλης την Τετάρτη 5 Φλεβάρη στις 7 μ.μ.

Στην Κόρινθο, η γραμματεία της Κίνησης Κορινθίας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στα Περιβολάκια.

Στην Αργολίδα, η Κίνηση Αργολίδας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί σε συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου στο Ναύπλιο.

Στην Ηλεία, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών (ΠΑΜΕ) του Πύργου καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, για τη διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Για τον ίδιο λόγο, η Κίνηση Αμαλιάδας «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη.

Στη Λάρισα

Παλλαϊκό χαρακτήρα αναμένεται να πάρει το συλλαλητήριο κατά του επερχόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί, στις 15 Φλεβάρη, στις 6:30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, καθώς την ευθύνη της διοργάνωσής του θ' αναλάβουν οι μαζικοί φορείς της περιοχής.

Χτες, εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία τους να καλέσουν τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων του νομού σε σύσκεψη - θα γίνει την Τρίτη, 4 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας - όπου θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για την καλύτερη κι αποτελεσματικότερη διοργάνωση του φιλειρηνικού συλλαλητηρίου, για την εξασφάλιση, δηλαδή, της μαζικής συμμετοχής σ' αυτό, αλλά και στις άλλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που θ' ακολουθήσουν, όσο το δυνατόν περισσότερων Λαρισαίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαϊκή αντιπολεμική οργή στις 15 Φλεβάρη(2003-02-09 00:00:00.0)
Αντιπολεμικά συλλαλητήρια(2003-02-08 00:00:00.0)
Αντιπολεμικά συλλαλητήρια παντού!(2003-02-06 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις σ' όλη την Ελλάδα(2001-10-06 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!(2001-10-02 00:00:00.0)
Νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή(1999-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ