Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξαναζούν μαύρες εποχές

Εχει σημειωθεί πολλές φορές, τόσο από μας, όπως κι από αρκετούς άλλους. Με πρόσχημα το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, η αμερικανική κυβέρνηση - όπως και οι υπόλοιπες της «αντιτρομοκρατικής συμμαχίας» - επιβάλλει συνεχώς, είτε φανερά είτε μυστικά, όλο και περισσότερα μέτρα περιορισμού των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Χαρακτηριστικό του καθεστώτος αστυνομο-τρομοκρατίας και ωμής κρατικής καταστολής, που ενισχύεται συνεχώς στις ΗΠΑ, είναι και το εξής: Το FBI και η INS ερευνούν κρυφά τα αρχεία των βιβλιοθηκών, τις συνδρομές των εφημερίδων και τα αρχεία πωλήσεων των βιβλιοπωλείων, επικαλούμενες το νόμο «Πατριωτική Πράξη», που θεσπίστηκε το 2001, μετά τα χτυπήματα σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον. Με άλλα λόγια, «φακελώνουν» τους πολίτες, ανάλογα με το ποιες εφημερίδες, βιβλία ή περιοδικά αγοράζουν. Ενέργειες, που όχι μόνο παραβιάζουν κατάφωρα το στοιχειώδες δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, αλλά και θυμίζουν τις μαύρες εποχές στυγνών δικτατορικών καθεστώτων.

Αραγε, παίρνονται και από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανάλογα αντιδημοκρατικά μέτρα, ακολουθώντας κατά πόδας το Λευκό Οίκο, όπως κάνουν συνήθως;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ