Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΠΑΜΕ μπροστά!

- «Εχουμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση απ' όσες οργανώνονται στο Ναύπλιο» (μεγάφωνα του Φόρουμ στις 7 μ.μ. της Παρασκευής). Την ώρα που το φώναζαν αυτό, στο χώρο τους είχαν φτάσει και τα τελευταία από τα 20 όλα κι όλα πούλμαν του «Φόρουμ», ενώ ήταν ακόμα έξω από το Αργος 142 πούλμαν του ΠΑΜΕ από τα 150, που ήρθαν μόνο από την Αθήνα, ενώ ήδη μέσα στο Ναύπλιο ήταν άλλοι 5.000 διαδηλωτές, από αυτούς που είχαν αρνηθεί να φορέσουν το κυβερνητικό καπέλο του «Φόρουμ», και συγκροτούσαν ήδη μια μεγάλη αντικαπιταλιστική προσυγκέντρωση που απλωνόταν από τη Νομαρχία έως και το Γυμναστήριο.

- «Εχουμε 5.000 στη συγκέντρωσή μας» (η απάντηση που έδινε το γραφείο Τύπου του «Φόρουμ» στις 7.30 μ.μ. της ίδιας μέρας). Οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να αυγατίσουν τους περίπου 2.000, που έκοβαν βόλτα στην παραλία γύρω από το «Φόρουμ», αλλά δεν έβγαιναν με τίποτα 5.000. Κάποιοι φωτογράφοι βλαστημούσαν τον «κακό καιρό» που τους ανάγκαζε να φωτογραφίζουν μόνο ...ΠΑΜΕ!

Εχει και συνέχεια:

- «Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές στο Ναύπλιο» («Κυριακάτικη Αυγή»). - «Εφτά με οκτώ χιλιάδες στο Φόρουμ» (Στρατούλης στην «Ελευθεροτυπία» χτες). - «Οι διαδηλώσεις είναι μια σημαντική πολιτική έκφραση που δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να δώσουν τη μάχη. Στο Ναύπλιο δόθηκε ένα δείγμα γραφής για το τι μπορεί και το τι πρέπει να γίνει σε κάθε πόλη, όπου θα γίνουν οι άτυπες σύνοδοι υπουργών» (Λαλιώτης, «Εθνος», χτες). - «Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ». «Το "πράσινο φως" δόθηκε από τον πρωθυπουργό» («Εθνος», χτες)- «Για πρώτη φορά οι δυνάμεις του ΚΚΕ είχαν αντίπαλον δέος σε διαδήλωση (...) ένα νέο πολιτικό σχήμα» (δηλώσεις Στρατούλη στην «Ελευθεροτυπία», χτες).

Τι βγάζει η «σούμα» των παραπάνω: «Στο Ναύπλιο συγκεντρώθηκαν κάτι παραπάνω από 10.000 από τους οποίους οι 8.000 στο «Φόρουμ». Αυτοί αποτελούν ένα νέο πολιτικό σχήμα και θα διαδηλώνουν με τις ευλογίες Σημίτη σε κάθε πόλη, στηρίζοντας τους υπουργούς, ως αντίπαλο δέος στο ΚΚΕ!»

Να χαρακτηρίσουμε το όλο σκηνικό «αποκάλυψη»; Ορισμένοι ακόμα κι όταν κυκλοφορούν ξεβράκωτοι, το θεωρούν τιμή τους. Είναι ευτυχείς όταν τους αποδίδεται ο τίτλος του αντικομμουνιστή.

Για τον αριθμό των διαδηλωτών θα αρκούσε να επικαλεστούμε κάποιους άλλους πιο αξιόπιστους δημοσιογράφους, που αναφέρουν κατηγορηματικά μέχρι 20.000 διαδηλωτές. Οσο για το «αντίπαλο δέος», πράγματι τρομάξαμε βλέποντας την τριάδα Ρέππα, Παπασπύρου, Πολυζωγόπουλου να κατακεραυνώνουν την Διαμαντοπούλου και τους εκπροσώπους της UNICE (Ενωση των Βιομηχάνων της ΕΕ) στη συνάντηση της «τρόικας» των κοινωνικών εταίρων στο «Ναυπλία Παλλάς» την Πέμπτη!

Διά ταύτα: Εχουμε μπροστά ένα καυτό εξάμηνο. Που, με ένα το κρατούμενο το Ναύπλιο, μας χρεώνει για ακόμα μεγαλύτερη ένταση της προσπάθειας. Ωστε, με πρώτο ενδιάμεσο σταθμό το αντιπολεμικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ στις 15 Φλεβάρη, να περάσουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο για την Παιδεία (1η Μάρτη) και αμέσως μετά στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ για τις 20 Μάρτη. Η ικανοποίηση της ανάγκης της εργατικής τάξης να βγαίνει η ίδια δυναμικά στο προσκήνιο είναι το μέτρο για τις πράξεις μας. Κι ας προσπαθεί ο ...Λαλιώτης να στήσει «αντίπαλο δέος».


Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ