Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Θέλουν σχολείο και όχι Τμήμα Μεταγωγών

Σε διαρκή περιφρούρηση από τους κατοίκους του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά εξακολουθεί να βρίσκεται ο χώρος επί της οδού Σαλαμίνος 46, τον οποίο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προορίζει για τη μεταστέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Πειραιά. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν ήδη αντιδράσει έντονα σε αυτή την απόφαση, ενώ αντίθετοι εμφανίζονται και ο Δήμος Πειραιά, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και δεκάδες άλλες σύλλογοι. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά μάλιστα, προτείνει να παραμείνει προσωρινά το Μεταγωγών στην οδό Νοταρά και να εγκατασταθεί στο υπό ανέγερση νέο δικαστικό κτίριο.

Χτες εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα επισκέφτηκαν τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), ζητώντας ο χώρος αυτός να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση σχολείου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μαν. Μπαλτά, διευθυντή του ΟΣΚ, έχουν ήδη απαλλοτριωθεί 1.300 τ.μ. παρακείμενου χώρου και μέσα στην βδομάδα αναμένεται να κατατεθούν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στη συνέχεια θα γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση των υπολοίπων 500 τ.μ., μέσα στα οποία προβλέπεται η εγκατάσταση του Μεταγωγών, και μέσα στο 2003 θα γίνει η δημοπράτηση για την ανέγερση του 7ου Γυμνασίου στο χώρο αυτό.

Οι κάτοικοι καλούν τον δήμαρχο Πειραιά να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο πρόβλημα και να αναλάβει τις ευθύνες του. Θα θέσουν μάλιστα το ζήτημα στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ