Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα όρια υπερχείλισης ο Εβρος

Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού. Κίνδυνος να πλημμυρίσουν μεγάλες περιοχές. Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μακεδονία - Θράκη

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία σε Μακεδονία και Θράκη, ενώ στο νομό Καστοριάς δύο άνθρωποι πέθαναν από το δριμύτατο κρύο. Επίσης ένας κυνηγός αγνοείται στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Στους νομούς Εβρου και Ροδόπης τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης «Ξενοκράτης» λόγω των χιονοπτώσεων. Χτες ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Εβρου, καθώς τα νερά έφτασαν τα 5,7 μέτρα με όριο συναγερμού τα 6 μ. Κοντά στην κοίτη του ποταμού ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι να απομακρύνουν τα ζώα, τα μηχανήματα και τις βάρκες τους. Επίσης αύξηση της στάθμης των υδάτων τους είχαν οι ποταμοί Αρδας και Ερυθροπόταμος, ενώ μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες κατά μήκος του Αξιού ποταμού καλύφθηκαν με νερά.

Αποκλεισμένοι έμειναν 26 ορεινοί οικισμοί στις περιοχές Δερείου Εβρου και Κέχρου - Οργάνης Ροδόπης. Και στους δύο αυτούς νομούς η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα τμήματα της Εγνατίας οδού και στο εθνικό δίκτυο γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Απαραίτητες ήταν οι αλυσίδες στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης καθώς και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και Τριών Πέντε Πηγαδιών Νάουσας. Σήμερα δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο νομό Κιλκίς, ενώ κλειστά ήταν και χτες στους νομούς Κιλκίς, Φλώρινας και Κοζάνης.

Αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Καλοχωρίου, κοντά στον Γαλλικό ποταμό, ο κυνηγός Νίκος Καράνης, 47 χρόνων, από τη Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι του 47χρονου που ήταν μαζί του ειδοποίησαν την αστυνομία μετά την εξαφάνισή του και ενώ στην περιοχή χιόνιζε και η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω της ομίχλης. Ολη την ημέρα χτες διασωστικό συνεργείο ερευνούσε τον Γαλλικό ποταμό.

Ενας 17χρονος Αλβανός μετανάστης, ο Ερβίλ Ναστίμι, πέθανε από το κρύο καθώς επιχειρούσε να διασχίσει παράνομα τα σύνορα με την Ελλάδα. Ο άτυχος νεαρός, που βρέθηκε νεκρός χτες το πρωί σε αγροτική περιοχή έξω από την Ιεροπηγή Καστοριάς, δεν άντεξε τις κακουχίες και το δριμύτατο κρύο που επικρατούσε στην περιοχή. Επίσης σε δασική περιοχή έξω από την πόλη της Καστοριάς βρέθηκε νεκρός χτες 63χρονος βοσκός. Ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο θάνατος του να επήλθε από το κρύο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ