Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ενταση της πολιτικής δράσης των κομμουνιστών

Η Πολιτική Εξόρμηση του ΚΚΕ, που ξεκίνησε μόλις την προηγούμενη Κυριακή, πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή και παγκόσμια, λαμβάνουν χώρα σαρωτικές ανακατατάξεις σε βάρος των λαών. Ενας νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος βρίσκεται προ των θυρών, ενώ μια καινούρια και πιο σκληρή επίθεση εναντίον των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων από το πολυεθνικό κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του, δηλαδή τις κυβερνήσεις, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σ' αυτήν την αντιλαϊκή προέλαση, συμμετέχει και πρωταγωνιστεί και η ελληνική κυβέρνηση και, μάλιστα, για τους επόμενους έξι μήνες, έχοντας και την Προεδρία της ΕΕ, θα διαχειριστεί και θα προωθήσει μέτρα για την ισχυροποίηση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Η Πολιτική Εξόρμηση του Κόμματος ξεκίνησε ακριβώς προβάλλοντας αυτήν την πολιτική πτυχή, αφού, μαζί με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», διανεμήθηκε και η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ με τις θέσεις του Κόμματος για την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ στα λαϊκά στρώματα, στους ανθρώπους του μόχθου, σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, έχει στόχο να φέρει τις θέσεις του Κόμματος πιο κοντά στους εργαζομένους. Να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων.

Η συγκεκριμένη Πολιτική Εξόρμηση, που πραγματοποιεί το Κομμουνιστικό Κόμμα αυτήν την εποχή, δεν είναι ξεκομμένη από την καθημερινή παρουσία και δράση των κομμουνιστών, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είναι, όμως, μια ευκαιρία, να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις του, να εκλαϊκεύσει την πολιτική του. Η μαζική εξόρμηση των στελεχών και μελών του κόμματος έχει, παράλληλα, στόχο να αυξήσει ποιοτικά, αλλά και ποσοτικά τις λαϊκές συσπειρώσεις. Να δώσει σ' αυτές ή να ενισχύσει τον αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό και δημοκρατικό προσανατολισμό τους. Ο επόμενος «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα «φιλοξενήσει» την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τις συνεργασίες, τις λαϊκές συσπειρώσεις, τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου.

Μέσα από την καθημερινή προβολή των δραστηριοτήτων, που θα αναπτύξει το ΚΚΕ όλη αυτήν την περίοδο, τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του στοχεύουν στον πολλαπλασιασμό των λαϊκών δυνάμεων, που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική. Η οικοδόμηση συσπειρώσεων μέσα στους χώρους δουλιάς, στα εργοστάσια, στις μεγάλες επιχειρήσεις, μπορεί ακριβώς να λειτουργήσει θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Τα επιμέρους προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους ξεχωριστούς χώρους δουλιάς, δεν είναι καθόλου ξεκομμένα από τη γενικότερη στρατηγική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Η πολιτική που «γεννά» την ανεργία, τη φτώχεια, τις «νέες» μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις είναι η ίδια πολιτική, με τους ίδιους εκφραστές, που βομβαρδίζει λαούς, ...αναπροσαρμόζει σύνορα κρατών με ένα και μοναδικό στόχο: Τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Οι πολύμορφες εξορμήσεις ανάπτυξης των δεσμών του Κόμματος με τον κόσμο της δουλιάς και του αγώνα, που θα πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα, η καθημερινή δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι κομμουνιστές, πρέπει να έχουν σαν βασικό στόχο την προώθηση συσπειρώσεων και συμμαχιών, που θα αναπτύσσουν την ταξική πάλη, θα βοηθούν στον απεγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων, ενισχύοντας την αντίθεση και πάλη του λαού με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ