Ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρει ότι οι Αμερικανοί έχουν συνδέσει το πλήρες παζλ του ΕΛΑ και απαιτούν την εξάρθρωση κάθε εναπομείναντος τρομοκρατικού πυρήνα στην Ελλάδα. Αυτό στάθηκε δυνατό χάρη στις «ομολογίες» προσώπων-κλειδιών της διεθνούς τρομοκρατίας, τα οποία συνεργάστηκαν με τις αμερικανικές αρχές. Αυτοί έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ενώ, κατά το δημοσίευμα, «καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τη συγκατάθεσή της στους Αμερικανούς για να θέσουν σε λειτουργία το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων προ διετίας, οπότε υπογράφτηκε η ελληνοαμερικανική συμφωνία αστυνομικής συνεργασίας».
Η «Ελευθεροτυπία» γράφει πως τα εργαστήρια της Ασφάλειας προσπαθούν να ταυτοποιήσουν δακτυλικά αποτυπώματα τριών ατόμων από το παρελθόν. Εξάλλου, «μετανοημένα» μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν δώσει στοιχεία στις αρχές που αφορούν στον ΕΛΑ και στην «1η Μάη». Παράλληλα, το «Εθνος» υποστηρίζει ότι μέχρι το τέλος του Γενάρη προβλέπεται το βασικό «ξεκαθάρισμα» γύρω από τις οργανώσεις ΕΛΑ και «1η Μάη», σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Αντιτρομοκρατικής.
Επίσης, προχτές πιάστηκε στα Γιάννενα η 38χρονη Ευαγγελία Τζούτζια, η οποία κατηγορείται από τις ιταλικές αρχές για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, ενώ σε βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση τριών ετών φυλάκισης για απλή συνεργία σε ληστεία το 1994 στην πόλη Σεράβελε. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, ο σύζυγός της Χρήστος Στρατηγόπουλος είχε εκτίσει τρία χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία. Η ίδια αθωώθηκε, ασκήθηκε, όμως, έφεση σε βάρος της απόφασης αλλά δεν ήρθε η κλήτευση στην Ε. Τζούτζια, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην. Το έγγραφο έφτασε από την Ιταλία το 1997 και το 2001 επιδόθηκε σε διεύθυνσή της από την οποία είχε μετακομίσει το 1995. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 1997 ζει μαζί με τον Χ. Στρατηγόπουλο τον οποίο παντρεύτηκε εκείνη τη χρονιά που επέστρεψε από την Ιταλία. Ετσι χαρακτηρίστηκε άγνωστης διαμονής και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.
Οσον αφορά στο θέμα της εκβίασης επιχειρηματιών με το φόβητρο της «17Ν», το «Καρφί» αναφέρει ότι «με κάθε επιφύλαξη ο "κατάλογος" περιλαμβάνει τους: Δ. Αγγελόπουλο, Κ. Περατικό, Ζ. Καψαλάκη, Α. Αθανασιάδη, Α. Βουδούρη, Ι. Μαμιδάκη, Ι. Στασινόπουλο, Α. Σαλιαρέλη και Δ. Κοντομηνά». Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της «17Ν» Α. Γιωτόπουλος, αναφερόμενος σε δήλωση του εκδότη της «Ελεύθερης Ωρας», Γ. Μιχαλόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, εμπλέκεται στην υπόθεση του εκβιασμού, δήλωσε από τις φυλακές Κορυδαλλού: «Δε γνωρίζω τον κ. Μιχαλόπουλο, ποτέ δεν τον συνάντησα, ούτε αγόρασα βιβλία του».
Για το θέμα αυτό η «Καθημερινή της Κυριακής» υποστηρίζει πως «όταν το περασμένο καλοκαίρι δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες πληροφορίες για τη δράση αυτών των ακροδεξιών κύκλων, έγινε από μέρους τους η τελευταία απόπειρα συσκότισης, παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού των ερευνών με υποθετικές αναφορές σε πιθανές διασυνδέσεις πολιτικών προσώπων με τους συλληφθέντες, με προαναγγελίες "συγκλονιστικών" αποκαλύψεων, που δεν έγιναν ποτέ».
Τέλος, το «Εθνος της Κυριακής» γράφει ότι οι ΗΠΑ έχουν βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της άρσης των περιορισμών που αφορούν στην έκδοση τρομοκρατών. Κι αυτό διότι «ανοιχτές βλέψεις έχουν οι Αμερικανοί να δικάσουν στις ΗΠΑ όσα μέλη της "17Ν", ή άλλης οργάνωσης, εμπλέκονται σε τρομοκρατικά χτυπήματα σε βάρος αμερικανικών στόχων, αδιαφορώντας ακόμα και για το αν έχει επέλθει παραγραφή των σχετικών αδικημάτων».