Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαταρκτική εξέταση για τους εκβιασμούς

Νέες διαστάσεις ενδέχεται να πάρει η υπόθεση με τη «17 Νοέμβρη», καθώς εμφανίζεται να έχουν διαπραχθεί εκβιασμοί από διάφορα άτομα σε βάρος επιχειρηματιών, προκειμένου να τους αποσπαστούν μεγάλα οικονομικά ποσά.

Τις τελευταίες μέρες, είδαν το φως της δημοσιότητας μπαράζ δημοσιευμάτων, που κάνουν λόγο για επώνυμες καταγγελίες επιχειρηματιών και εμπλέκουν γνωστό δημοσιογράφο, ο οποίος εκβίαζε επιχειρηματίες, πουλώντας δήθεν προστασία στους «στόχους» της «17 Νοέμβρη».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σ. Μπάγιας, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία για εκβιασμούς, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών, η οποία ασχολείται με την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» για τις περαιτέρω ενέργειες. Την προκαταρκτική εξέταση θα πραγματοποιήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλος.

Παράλληλα, ο Σ. Μπάγιας απέστειλε κατεπείγον έγγραφο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την Ασφάλεια Αττικής για να χορηγήσουν στον εισαγγελέα Δ. Παπαγγελόπουλο κάθε έγγραφο και στοιχείο που διαθέτουν αυτές οι υπηρεσίες σχετικά με τους εκβιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ