Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣ "ΟΔΥΝΗΡΟ" ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ;

ΤΟΣΟ ΟΔΥΝΗΡΟΣ; «Τώρα η κατάσταση μοιάζει πιο σύνθετη, ο επιδιωκόμενος συμβιβασμός, στον βαθμό που επιτευχθεί, θα είναι οδυνηρός και ως εκ τούτου μπορεί να μην υπάρξει, παρότι αυτή τη στιγμή όλες οι μεγάλες δυνάμεις πιέζουν τον Κόφι Ανάν να εμφανίσει το ταχύτερο δυνατόν το σχέδιό του για την Κύπρο» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ... «Ετοιμη για οδυνηρούς συμβιβασμούς με τους Τουρκοκύπριους, αλλά και αποφασισμένη να αρνηθεί εκβιαστικές θυσίες που υπαγορεύει η νέα τάξη πραγμάτων προκειμένου να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ, δήλωσε και χθες η ηγεσία της κυπριακής κυβέρνησης διά στόματος προέδρου της Βουλής Δ. Χριστόφια και γενικού εισαγγελέα Αλ. Μαρκίδη. Τόνισαν ότι η Κύπρος προτιμά το "ναι", αλλά δε θα διστάσει να πει το μεγάλο "όχι", αν επιχειρηθεί επιβολή απαράδεκτων σχεδίων λύσης (Από το βασικό θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ «ΑΤΤΙΛΑ»: «Λύση "δίκαιη", όπως παγίως ζητούν επί 28 χρόνια οι Ελληνες για το Κυπριακό, δεν πρόκειται, λοιπόν, να υπάρξει. Μένει να διαπιστωθεί αν το βρετανοαμερικανικό "σχέδιο Ανάν" προτείνει κάποιο σχήμα, που θα υποσχόταν μια βιώσιμη λύση, για μια Κύπρο χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από εκεί και πέρα, δε θα πρέπει να αναμένονται σοβαρές "διορθώσεις" των όσων προκάλεσε ο "Αττίλας" το 1974, αλλά μόνο η νομιμοποίηση των "κεκτημένων" της τουρκικής πλευράς από την τότε στρατιωτική εισβολή» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ» ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ: «Δύο λύσεις υπάρχουν. Είτε θα διαπραγματευτούμε μαζί της μια νέα κατάσταση, διαφορετική απ' αυτήν που προϋπήρχε του 1974, είτε θα πάρουμε τα όπλα και όλοι μαζί, Ελληνες και Ελληνοκύπριοι, θα πετάξουμε τους ογδόντα χιλιάδες Τούρκους στη θάλασσα. Το δεύτερο δε βλέπω να το προτείνει κανείς. Αρα, μάλλον προτιμούμε τη διαπραγμάτευση» (Ι. Κ. Πρετεντέρης - ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ